Wilde kruiden salade met pinksterbloem dressing:

Wilde eetbare planten verwerken in een recept is geen “rocket science”. Je voeg vaak eenvoudig wat smaakmakers toe. Of combineer een verse (biologische) krop sla met wilde kruiden. Een heel bord met wilde kruiden is vaak te veel voor de maag van de beginnende wildplukker. Ook concentreer je je op de eenvoudige eetbare wilde planten, dus paardenbloem en pinksterbloem, koolzaad, weegbree, madeliefje. De goed herkenbare bloemen! Na het plukken (op een veilige, niet aan de snelweg, plek) eerst even wassen. En vervolgens snijden met een mes niet knippen.

Neem een basis van een krop sla, meng dit met paardenbloemblad, madeliefjesblad, weegbreeblad, veldzuring, veldkers. Dan maak je daar een dressing bij met smaakmakers!
Je maakt een basis van olie, azijn, peper en zout. Daar meng je de gekneusde bloemen (komt de smaak vrij) van pinksterbloem, koolzaadbloem, daslookbloem door. Knip flik wat blad van de look zonder look er doorheen.
En klaar je is wildekruidensalade met pinksterbloemdressing!
Om te decoreren kun je je helemaal uitleven met wat losse bloemetjes van madelief en wat paardenbloemen blaadjes uit elkaar getrokken.

Geef een reactie