DE GROENE HERBORIST

LA HERBORISTA VERDE

Kruiden zijn een belangrijke factor in ons leven, de mens verzamelde al eeuwen kruiden uit de natuur om te eten. Maar ook als medicijn, kruiden die je het rest van het jaar kon gebruiken als geneesmiddel. Bij verkoudheid en griep bijvoorbeeld of tegen infecties, maag en darmklachten.

Een goed voelende en natuurlijke bezigheid, je eigen medicijnen maken met kruiden uit eigen tuin of wilde kruiden uit de natuur!

Een hoestsiroop van den en tijm, een pijnstiller uit de natuur of een fijne heilzame wondzalf van plantendelen. Niet alleen weet je nu zeker wat erin zit en wat de werking is, je hebt er ook je eigen kracht aan toe gevoegd.

De meeste hedendaagse medicijnen hebben hun oorsprong direct of indirect uit planten die in onze eigen omgeving groeien. Kruidenwetenschap die wij niet meer beheersen of vertrouwen.

Maak daarom opnieuw kennis met deze oude gebruiken en gezondheid uit de natuur! In je dagelijks leven kun je zelf een medicijn maken door middel van kruiden drogen, thee, siroop, tinctuur of zalf.

Thema’s die dit jaar aan bod komen zijn:

 • Een jaar lang ontvang je elke week een lesbrief met de bespreking van een nieuw kruid.
 • Elke week ontvang je bij het kruid van die week een recept, dat kan variëren van een huidzalf tot vergaderthee mix of energie-elixer.
 • Je kiest zelf een kruid, jouw eigen kruid, je werkt die uit volgens een bepaalde methode.
 • In een besloten Facebookgroep kun je je eigen activiteiten of die van andere deelnemers bespreken.
 • Herkennen van (genees)krachtige wilde planten.
 • EHBO kruiden voor direct gebruik.
 • Vrouwenkruiden tegen de meest voorkomende vrouwenproblemen en ter ondersteuning van het hormoonstelsel.
 • Plan van aanpak om zelf thuis kruiden te kweken en het maken van een kruidenspiraal.
 • Het oogsten, verwerken en bewaren van kruiden.
 • Een kruiden bibliotheek aanleggen.
 • Bewustwording van geneeskracht uit de natuur en zelfheling.

Na dit kruidenjaar ben je in staat om zelf de meest voorkomende kleine kwalen te behandelen. Je gezondheid te voeden met kruiden. Meer verbondenheid met de natuur en je eigen omgeving te creëren. Wilde kruiden herkennen en gebruiken. Kruiden in je dagelijkse maaltijd die kruiden te verwerken die je zelf nodig hebt.

Je besteed net zoveel tijd aan de cursus als je zelf wilt, de opdrachten kun je op je eigen tempo maken, je doet het voor jezelf, er is geen examen. Je leert de basis kruidengeneeskunde en de planten kennen. Na dit jaar kun je eventueel nog een 3 jarige vakopleiding doen dan neem je een grote schat aan kennis mee.

Deze kruideninformatie is zeer waardevol en kan je leven op een positieve manier beïnvloeden.

Om meteen in de stemming te komen krijg je bij inschrijving van deze jaarcursus het kruidenboek ‘GEZONDHEID UIT DE NATUUR’ cadeau!!

START: we gaan het JAAR ROND dus je kunt elke maand instappen!