KRUIDEN & WILDPLUKKEN jaartraining in Galicia Spanje!!

We gaan van start! Eerder zelfs dan gedacht gaat de KRUIDEN & WILDPLUKKEN JAARTRAINING nu ook met de praktijkdagen in Spanje plaatsvinden!

Daar zijn we heel blij mee want deze omgeving is prachtig groen en rustgevend, er is ontzettend veel te vinden aan kruiden en eetbare wilde planten.
We kunnen binnen én buiten werken en de verschillende (genees)krachtige kruiden behandelen en verwerken!

De jaartraining ziet er helzelfde uit met elke maand een nieuw MAANDDEEL met het kruid van de maand, kruidenbehandeling, recepten en wildpluk informatie. Elke week een #update over wat er dan in de natuur opvalt.

In plaats van de praktijkdagen in Nederland in voor en najaar zijn de praktijkdagen in Noord Spanje!

De dagen zijn in het voorjaar en bieden een korte maar intensieve periode van  wandelingen en workshops in een prachtige natuurrijke omgeving op de Casa Natura Galicia. Hier is een voedselbos in opbouw en in de directe omgeving is water en bos.

Je kunt kiezen uit verschillende accommodatie en er is genoeg vrije tijd om ook het vacantie gevoel te hebben.

Dit zijn de data: 28-29 & 30 juni 2024.
Plaats: Casa Natura Galicia in Noord Spanje.
Inschrijven via het formulier op deze pagina of via de webshop

Programma op Casa Natura Galicia met overnachting en maaltijden.

De ochtenden zijn voor de wandelingen en het ontdekken en herkennen van kruiden en planten. We verzamelen kruiden en bereiden gezamenlijk de lunch met eetbare wilde planten van dat moment. De middag is voor het maken van bereidingen met kruiden en wilde planten.

Je verblijft naar wens op één of twee persoonskamer (tweepersoonsbed) of in het appartement een kamer met meerdere bedden (max. 3) met eigen badkamer.

Kamperen: verblijf in bell safaritent met tweepersoonsbed en zitgelegenheid op de finca.

Verblijf in eigen tent of camper is ook mogelijk.

Inclusief 3 overnachtingen en alle maaltijden tijdens de workshop dagen. De laatste dag is alleen een ochtenddeel met ontbijt en lunch.

Schriftelijk: de MAANDDELEN ontvang je elke maand op de 11de van de maand.

Bijdrage: €595,00 Inschrijven via het formulier op deze pagina of via de webshop

Jaartraining Kruiden & Wildplukken ‘Het jaar rond!’

Wil je meer weten over, en doen met, kruiden & eetbare wilde planten? Dan is dit de training voor jou!

Ontdek al het moois en gezonds in de natuur! Ga mee met de wandelingen/ workshops van de COMPLETE jaartraining en doe mee met de ONLINE kruiden & wildpluk training, dan ga je ook in jouw eigen omgeving kijken naar wat er op dat moment groeit.

Je kunt elke maand instappen en het hele jaar rond gaan! Deze jaartraining is praktijk gericht op gezondheid (eten) en (genees)kracht uit de natuur met respect en liefde voor de natuur!

Leer elke maand, met de seizoenen mee nieuwe eetbare wilde planten, kruiden, struiken en bomen kennen. Welke kruiden je op dat moment kunt oogsten, en verwerken. Wat doen deze kruiden voor jou persoonlijk en je gezondheid. We kijken verder dan de standaard informatie, naar de kruiden zelf, hun betekenis en signatuur, voeding als je medicijn!

De cursus bestaat uit verschillende segmenten, elke maand is er een kruid van de maand, dit kruid staat symbool voor een groep kruiden met dezelfde inhoudstoffen of van dezelfde familie. Zo ontdek je langzaam de verschillende plantenfamilies en hun werking.

Kruiden & wildpluk training ‘Het jaar rond’, is een kruiden en natuur cursus die bestaat uit elke maand een schriftelijk deel, dit deel ontvang je als PDF in een makkelijk leesbare magazine achtige vorm. Deze kun je digitaal bewaren maar ook printen zodat je aan het einde van het jaar een mooi boek hebt die je altijd weer kunt nalezen en waar je aantekeningen bij kunt maken. Je leert op je eigen tempo. De cursus is praktijk gericht en je bepaalt zelf hoeveel studie uren je er in stopt. Elke twee weken ontvang je een update over een bepaalt kruid, een recept of een opdracht.

Onderwerpen:

•  Eetbare wilde planten, bomen, struiken

• Recepten, hoe verwerk je wilde kruiden

•  Geneeskrachtige en EHBO kruiden

•  Geur- rook- & smudge kruiden

•  Kruidenmiddelen, kruidenolie en zalf

•  Zaden, noten en wortels

•  drogen, conserveren en maceraat

•  Zaaien, stekken en planten

•  Zeep, wasmiddel, huishoudelijk gebruik

•  Kruidentuin, voedseltuin en wild zaaien

•  Koken in de natuur

•  Verbinden met de natuur

Schrijf je hier in>>>

Geef een reactie