AGENDA

#Corona maatregelen: er zijn geen corona maatregels

26 juni: Kruidenwandeling/workshop: eetbare wilde kruiden. Tijdens een kruidenwandeling gaan we op zoek naar eetbare en of geneeskrachtige wilde kruiden! Na de wandeling proeven we wilde planten, drinken we kruidenthee. We maken een recept met wilde kruiden. (opgeven via de mail, max 12 personen €27.50 p.p. (inclusief recept & hand-out) 10.00- 13.00. Noord Holland, Bakkum /Egmond

3 juli: Kruidenwandeling & kruidenwis maken. Eerst wandelen we door deze mooie omgeving en gaan op zoek naar wilde eetbare planten, sommige planten hebben een geneeskrachtige werking en andere kruiden worden sinds oude tijden gebruikt om bescherming boeketten of geluksbuidels mee te maken. Een kruidenwis is een kruidenboeket met bepaalde bloemen met een betekenis. Deze wis is voor jou alleen om in je huis te hangen als bescherming en ondersteuning van geluk en gezondheid. Na de wandeling drinken we wilde kruidenthee en maken we de kruidenwis in de mooie kruidentuin van Tanja in Bakkum. (opgeven via de mail, max 12 personen €27.50 p.p. 10.00- 13.00. Noord Holland, Bakkum /Castricum.

7 juli: Kruidenwandeling/workshop: eetbare wilde kruiden. Tijdens deze kruidenwandeling gaan we op zoek naar al het mooie in de natuur van dat moment. We onderzoeken eetbare en geneeskrachtige wilde kruiden. We proeven wat blaadjes onderweg en je leert wat wel en wat niet te doen!
Waar moet je als beginnende wildplukker op letten? We wandelen altijd met respect voor de natuur en doen tijdens de wandeling nog een leuke oefening om even helemaal zelf op zoek te gaan. (opgeven per mail info@casanatura.nl, deelname 25.00 p.p.) 10.00-12.30 in het Diemerbos, we verzamelen bij het House of Bird, Diemerbospad 1a, 1111 PZ Diemen

11 juli: Start KRUIDEN & WILDPLUKKEN JAARTRAINING. Wil je meer weten over, en doen met kruiden & eetbare wilde planten? Dan is dit de training voor jou! Doe je mee met deze ONLINE of de COMPLETE kruiden & wildpluk training dan ga je eigen omgeving kijken naar wat er op dat moment groeit. En dat hoeft helemaal niet ver te zijn. Waarschijnlijk groeit er in je tuin (onkruid!) of om de hoek al genoeg kruiden om te verwerken in je maaltijd! Leer wilde kruiden herkennen en verwerken. Je kunt elke maand instappen en het HELE JAAR rond gaan! De training is praktijk gericht op gezondheid (voeding) en (genees)kracht uit de natuur met respect en liefde voor de natuur! Lees verder>> Informatie per mail: info@casanatura.nl

15 juli: Kruidenwandeling/workshop: eetbare wilde kruiden. Tijdens een kruidenwandeling gaan we op zoek naar eetbare en of geneeskrachtige wilde kruiden! Maak die oude verzamelaar in jezelf weer wakker en kijk op een andere manier naar de natuur. Na de wandeling proeven we wilde planten, drinken we kruidenthee. We maken een recept met de wilde kruiden. (opgeven via de mail, max 12 personen €27.50 p.p. (inclusief recept & hand-out) De wandeling/workshop duurt ca. 3 uur, 10.00 – 13.00 in Oostzaan.

ZOMERSCHOOL 2022: Je verdiepen in wilde planten en kruiden, ontdek wat de zomer te bieden heeft, het is de tijd om heerlijk buiten te zijn en kennis te maken met wildplukken en kruiden verwerken. Een mooie introductie en basis kennis! #zomerschool (online) en het KRUIDEN & WILDPLUK zomerweekeind! ONLINE: je ontvangt van 15 juli t/m 5 augustus elke week een kruiden & wildpluk informatie deel. Je krijgt de delen schriftelijk per mail. Je kunt ze ook zelf downloaden via de website inzien. Daarnaast is er een weekeind gepland om in de natuur de behandelde planten te bekijken, te proeven en ruiken en samen met de geplukte ingrediënten recepten te maken. Praktijkdagen: 15 & 16 juli 2022.

5 augustus: Kruidenwandeling/workshop: eetbare wilde kruiden. Tijdens een kruidenwandeling gaan we op zoek naar eetbare en of geneeskrachtige wilde kruiden! Na de wandeling proeven we wilde planten, drinken we kruidenthee en maken een recept met kruiden. (opgeven via de mail, max 12 personen €27.50 p.p. (inclusief recept & hand-out) 10.00- 13.00. Noord Holland, Bakkum /Egmond

1 September: Start KRUIDEN & WILDPLUKKEN JAARTRAINING. Wil je meer weten over, en doen met kruiden & eetbare wilde planten? Dan is dit de training voor jou! Doe je mee met deze ONLINE of de COMPLETE kruiden & wildpluk training dan ga je eigen omgeving kijken naar wat er op dat moment groeit. En dat hoeft helemaal niet ver te zijn. Waarschijnlijk groeit er in je tuin (onkruid!) of om de hoek al genoeg kruiden om te verwerken in je maaltijd! Leer wilde kruiden herkennen en verwerken. Je kunt elke maand instappen en het HELE JAAR rond gaan! De training is praktijk gericht op gezondheid (voeding) en (genees)kracht uit de natuur met respect en liefde voor de natuur! Lees verder>> Informatie per mail: info@casanatura.nl

25 september: Kruidenwandeling eetbare en geneeskrachtige wilde kruiden. Tijdens een kruidenwandeling gaan we op zoek naar eetbare en of geneeskrachtige wilde kruiden! Tussendoor doen we een leuk opdracht en na de wandeling proeven drinken we kruidenthee met wat wildlekkers er bij. (opgeven via de mail, max 12 personen €25.00 p.p. 10.00- 13.00. Noord Holland, Bakkum /Egmond

2 oktober: Kruidenwandeling/workshop: eetbare wilde kruiden. Tijdens een kruidenwandeling gaan we op zoek naar eetbare en of geneeskrachtige wilde kruiden! Na de wandeling proeven we wilde planten, drinken we kruidenthee. We maken een recept met wilde kruiden. (opgeven via de mail, max 12 personen €27.50 p.p. (inclusief recept & hand-out) 10.00- 13.00. Noord Holland, Oostzaan.

3 oktober: workshop CBDolie maken in Zaanstad, 13.00 – 16.00. CBD olie is de olie van hennep planten gemaakt en bevat nauwelijks THC en is daarom volkomen legaal. De olie is duur maar vrij makkelijk zelf te maken. Inclusief flesje CBDolie. Deelname 35,00 opgeven per mail. Zaanstad.

  • Bijdrage losse deelname wandeling: vanaf €25,00 p.p. Bijdrage CBDolie workshop €35,- inclusief flesje CBDolie. Zeep & Sop en Geneeskracht uit de natuur €27.50.

–  Het kan zijn dat er (te) veel aanmeldingen voor deze activiteit zijn in dat geval plannen we een extra datum erbij. Verdere data van de kruiden cursus krijg je na opgeven.

Wil je zelf een kruidenwandeling/ koken in de natuur of een workshop organiseren met vrienden en vriendinnen? Of als activiteit bij een viering of festival doen, dat kan! Bij minimaal 8 personen kunnen we dit organiseren. Op een locatie in Noord-Holland of bij jou in de buurt in overleg. Bijdrage vanaf 20,- p.p.

Wil je je aanmelden voor een wandeling of workshop? Mail dan naar info@casanatura.nl voor de mogelijkheden!

11840145_1009857762367178_1597758158_o