De mooiste tijd van het jaar, het begin van de lente!

Dit is de mooiste tijd van het jaar! Het begin van de lente, het einde van de koude dagen. Die laatste, zijn altijd zo zwaar!

De belofte in de lucht, de zon die af en toe tevoorschijn komt. De rozetten, de eerste kruidjes die voorzichtig opkomen.

De verwachting, de wetenschap dat alles weer gaat groeien! Na zich te hebben teruggetrokken en verstopt. Onder de warme deken van moeder Aarde. In de grond waar je niets van ziet maar waar zoveel gebeurt, nu!

De mooiste tijd van het jaar, mooier nog dan de zomer als alles uitbundig in volle bloei staat te pronken.

Die verwachting! Net als het plannen van een verre reis, de voorbereidingen zijn nog spannender dan de tocht zelf. En hoe de reis zich ook zal gaan ontpoppen, je weet er staat iets te gebeurden!

Voor de beginners en kinder-kruidenwandeling bedacht ik verschillende recepten. Het moet kloppen, absoluut niet gevaarlijk zijn. Eetbare wilde bloemen die je niet kunt verwarren of waar geen gelijkende van bestaan die giftig zijn.

Daarom aandacht voor de brandnetel!!! “make no mistake”, kinderen weten heel goed hoe die er uit ziet en waarschijnlijk nog beter hoe die voelt! 🙂  Een hele mooie en wonderlijke plant om aan kinderen voor te stellen. En het Madeliefje, wie kent het niet? Uit zijn eigen kindertijd. Kransjes maken of plukken voor in een vaasje. Wist je dat van madeliefjes ook een kinderarnica zalf wordt gemaakt? Uitermate geschikt dus.

Wordt vervolgd!

Een mooi gerechtje om als beginnende wildplukker mee te experimenteren is kruidenboter. Wilde kruiden zijn perfect om door de zachte boter te mengen met peper en zout, heerlijk, en eenvoudig. Meteen resultaat en proeven! Gebruikt hiervoor bijvoorbeeld wat blaadjes van vogelmuur, 7-blad, look zonder look, daslook, kraailook, bloemen van koolzaad en madeliefje!

Geef een reactie