Voedselbosboom cadeau met maand cursus!

Geef een voedselbosboom cadeau EN ontvang 2 x de cursus VOEDSELBOSTUIN!!

Met jouw bijdrage kopen WIJ een voedselbosboom en ontvang JIJ een bewijs daarvan EN je ontvangt een maand lang de cursus VOEDSELBOSTUIN (met video) naar twee email adressen dus je kunt je boom MET cursus weggeven en evengoed zelf ook de cursus ontvangen!!


De komende winter is ons tweede jaar met de opbouw van het voedselbos en de permacultuur moestuin. We hebben vorige jaar een razende start gemaakt en ca 100 bomen geplant, van kleine stekjes uit het wild tot mooie bijzondere exemplaren zoals de kaki’s of de Nashipeer (Pyruspyrifolia), die het bijzonder goed hebben gedaan het eerste jaar met veel heerlijke vruchten.

De gereconstrueerde druivengaard doet het geweldig en de eerste druiven waren heerlijk zoet. De kiwi’s bloeien nog niet de kiwibessen wel die hebben ook al vrucht gegeven. De aardbeibomen ((Arbutus), zijn eigenlijk meer struiken en de ananaskers die hier in de omgeving veel groeien, moet echt nog groeien voordat ze vruchten gaan geven. We gaan terrassen maken voor de nieuwe beplanting om een betere laag te krijgen van bomen naar struiken en kruiden. Er groeien op dit moment elke dag andere paddenstoelen en ook de eetbare wilde planten doen het nog steeds volop, elke seizoen anders maar er zijn ook die de winter niet schuwen zoals het vogelmuur, munt, duizendblad en de weegbree. Elke dag halen we nog een maaltijd op na een rondje over het land, dat is nou het echte voedselbos gevoel!

Een voedselbos is de meest milieuvriendelijke manier van voedsel verbouwen, een voedselbos voedt mens en dier en belast het milieu niet maar komt de natuur juist ten goede.

Een voedselbos is een gezond stuk grond met bomen, struiken en planten die met elkaar in evenwicht kunnen groeien en elkaar versterken, deze beplanting zorgt er voor dat de voedselproductie in evenwicht blijft met de omgeving en het ecosysteem. Voedselbosbomen produceren bessen, noten of vruchten zoals meidoorn, vlier, walnoten, hazelaars, perziken, pruimen, appel en peren. Planten zoals brandnetel, weegbree, melde, hondsdraf, daslook en look zonder look.

Permacultuur of voedselbosbouw is een reactie op de conventionele landbouw die veel problemen kent in de hele wereld zoals verdroging, verarming, verzakking en erosie van vruchtbare grond. De huidige landbouw drijft op fossiele brandstoffen. Deze brandstoffen worden als maar duurder en schaarser.

Om het voedselbos een goede start te geven hebben we bomen en struiken nodig voor de basis, hier kun jij mee helpen!!

Wij willen met ons voedselbos inspireren en mensen bij elkaar brengen.

Met jouw bijdrage kopen wij een voedselbosboom en ontvang jij een bewijs daarvan EN je ontvangt een maand lang de cursus VOEDSELBOSTUIN naar twee email adressen dus je kunt je boom MET cursus weggeven en evengoed zelf ook de cursus ontvangen!!

Door een relatief klein bedrag te storten kunnen wij alweer één boom kopen om te planten. Van elke 25 euro wordt een voedselbosboom gepland, dat kan een appel zijn of een peer maar ook een avocado, kiwibes of vijg!

Je ontvangt februari 2024 een maand lang de cursus VOEDSELBOSTUIN zodat je zelf ook mee kunt doen met het opstrarten van jouw eetbare tuin!! Een mooi cadeau voor jezelf en iemand anders!!

Je ontvangt na betaling een digitaal certificaat van jouw boom en de data wanneer je jouw cursus kunt verwachten!

Vanaf februari zullen we een update geven van de stand van zaken!

Groene groet,

Hans & Patty  Casa Natura Galicia

Geef een reactie