#DIY #BLACK FRIDAY

Scrub kruiden zeepjes:

  • 50 gram geraspte Aleppo of olijfoliezeep (70% olijfolie) geraspt
  • 30 gram rietsuiker (palmbloesem, andere suiker mag ook)
  • 30 gram kokosolie (bio en niet ont-geurt)
  • 20 gram kruiden zoals: rozemarijn, rozenblaadjes, goudsbloem, kamille of munt (grof gemalen)
  • 10 druppels etherische olie naar wens zoals: rozemarijn, lavendel, munt, eucalyptus of den
  • 2 lege bakjes en vormen of een ijsklontjes mal om de zeepjes in te maken.

Meng de geraspte zeep au-bain-marie met de kokosolie de suiker en de kruiden. Zodra het een mengsel wordt mag het van het vuur af. Roer tot het lauw warm is, voeg dan de etherische olie toe. Vul de ijsblokjes vorm met het zeep mengsel. Druk stevig aan en laat koud worden in de vriezer. Zodra ze koud zijn uit de vorm halen en bewaren in een pot of doos. Bestrooi eventueel met wat gemalen kruiden of bloemblaadjes. Een paar in een zakje of potje en je hebt een leuk cadeautje!

Scrub zeepjes met sinaasappel en kruiden

Zachte gezicht scrub:

Een snelle en zachte scrub maak je zelf. Neem: 3 eetlepels havermeel en 1 eetlepel palmbloesem suiker, gewone suiker kan ook het is maar net wat je in huis hebt. Meng het in een schoon potje en klaar. Je gezicht nat maken een lepeltje in je hand mengen met water of lotion en je kunt je gezicht er mee wassen. Dit mengsel kan ook als masker gebruikt worden!

  • Meng voor de variatie:
  • 1 eetlepel spirulina of chlorella er door voor een vette huid. Meng een eetlepel tarwekiemolie erdoor voor een voedend masker.

Geheel meukvrij geen plastic en super zacht voor je gezicht. Ook dit receptje kun je natuurlijk creatief verpakken en cadeau doen!

Voetbad bij verkoudheid en griep:

Neem een heerlijk warm ontspannend  voetbad.  Door de huid van je voeten neem je de stoffen in je lichaam goed op. Ook voer je door de huid afvalstoffen af in het water! Zo raak je gifstoffen in je lichaam kwijt. Maak een warm voetbad met zeezout en kruiden zoals de bladeren van zwarte bes, kamille of lindebloesem, dennennaalden, salie, brandnetel, weegbree en tijm. Al naar gelang je stemming.

Cadeau tip: koop of verzamel kleine glazen potjes. Maak ze schoon en vul ze met een mengsel van; half Keltisch zeezout en de helft kruiden naar wens. Bijvoorbeeld: lavendel met heemst, die werkt rustgevend en zeer zacht voor de huid. Of met salie en jeneverbes tegen een verkoudheid of met rozemarijn voor betere doorbloeding voor iemand met koude voeten. Meng zout en kruiden door elkaar voeg er eventueel naar wens een paar druppels etherische olie aan toe en doe in de potjes. Maak een label en verpak het creatief!

GROEN DECEMBER!

Geen black Friday wel een groen december!! Dus deze maand wel een mooie aanbieding: een gratis kruidenpakketje EN het allerliefste brandnetel e-boek bij de schriftelijke ONLINE en COMPLETE kruiden & wildplukcursus “Het jaar rond”!! Groene cadeau’s dus voor jezelf.

Geef een reactie