ONLINE Jaartraining Kruiden & Wildplukken

Kruiden & Wildplukken ‘Het jaar rond! Wil je meer weten over, en doen met kruiden & eetbare wilde planten? Dan is dit de training voor jou! 

Mis het niet, al het mooie in de natuur! Doe je mee met deze online kruiden & wildpluk training dan ga je eigen omgeving kijken naar wat er op dat moment groeit. En dat hoeft helemaal niet ver te zijn. Waarschijnlijk groeit er in je tuin (onkruid!) of om de hoek al genoeg kruiden om te verwerken in je maaltijd! Je kunt elke maand instappen en het hele jaar rond gaan! De jaartraining is zeer praktijk gericht op gezondheid (eten) en (genees)kracht uit de natuur met respect en liefde voor de natuur!

Leer elke maand, met de seizoenen mee nieuwe eetbare wilde planten, kruiden, struiken en bomen kennen. Welke kruiden je op dat moment kunt oogsten, wat ze kunnen doen voor jou persoonlijk en je gezondheid. We kijken verder dan de standaard informatie, naar de kruiden zelf, hun betekenis en signatuur, voeding als je medicijn! 

Het is zo’n beetje een lijfspreuk geworden; “kennis van de natuur is liefde voor de natuur”! Want hoe super-wonderlijk zit onze natuur in elkaar en hoe gul is zij in haar overvloed, en hoe belangrijk is zij voor ons! Als je daar kennis van neemt kan het niet anders dan dat je anders naar de natuur gaat kijken en “liefs uit de natuur”, wordt “liefde voor de natuur”!!

Kruiden & wildpluk training: Het jaar rond! Is een kruiden en natuur cursus/ training die bestaat uit elke maand een schriftelijk deel die, als je deze elke maand in een map bewaard, aan het einde van het jaar een mooi boek vormen die je altijd weer kunt nalezen, en waar je aantekeningen bij kunt maken. Je leert op je eigen tempo.

Wil je liever ook de praktijk meedoen dan kun je de COMPLETE jaartraining meedoen. En elke maand (11 x per jaar) is er de mogelijkheid om mee te gaan met een wandeling in de natuur, koken in de natuur en workshops. De cursus is praktijk gericht en je bepaalt zelf hoeveel studie uren je er in stopt. Elke week ontvang je een update over een bepaalt kruid, een recept of een opdracht.

Onderwerpen:

 • Eetbare wilde planten, bomen en struiken
 • Elke maand nieuwe recepten
 • Geneeskrachtige en EHBO kruiden
 • Geur/ rook/ smudge kruiden
 • Kruidenmiddelen, kruidenolie en zalf, lichaam verzorging
 • Zaden, noten en wortels
 • Kruiden drogen conserveren, inmaken en maceraat maken
 • Zaaien, stekken en planten
 • Zeep, wasmiddel en olie voor huishoudelijk gebruik
 • Kruidentuin en wild zaaien
 • Natuur beleving, mens en natuur

Online training: Deze kruidencursus is een online “e-learning” training wat betekend dat je de cursus delen elke  maand met teksten in PDF krijg toegestuurd per mail, deze kun je printen en in een speciale map bewaren zodat je een mooi werk krijgt. Er zitten ook opdrachten bij, deze stuur je per mail weer in, als dat nodig is. Ook vragen stuur je via de mail of in de FB groep. Maar tevens staan de lessen online in een omgeving waar je kunt inloggen op deze website. Ook krijg je toegang tot de besloten Facebook groep waarin de onderwerpen worden besproken en waar je vragen kunt stellen. Hier kan je ook met andere cursisten tips en tricks uitwisselen.

Samenvatting:

Elke maand krijg je nieuwe informatie over wat er nu in de natuur is. Er is altijd een: ‘’kruid van de maand’ waar we dieper op in gaan. Alle informatie die er is over deze plant wordt verzameld en we gaan ook op zoek naar het kruid. Eten, ruiken, proeven, thee of kompressen van maken. De inhoud stoffen onderzoeken. Wat zegt de tradities over dit kruid? Dit kruid zal je niet meer vergeten! Elke week een kruiden update.

COMPLETE jaartraining met Workshop/ wandeling: Elke maand (11 x per jaar) een praktijk deel om of te gaan wandelen in verschillende gebieden, dat zal voornamelijk in Noord-Holland zijn. Of we gaan iets maken. Kruidenpesto en saus, kruidenolie, wildekruidenthee of zeep en tandpasta, body-lotion. Calendula en smeerwortelzalf. Natuurlijk wasmiddel en reiniger. Smudge kruiden plukken we zelf en maken er smudge bundels van. Tijdens de wandelingen komen we eetbare en geneeskrachtige kruiden tegen in de natuur. ( Voor de data zie onder aan deze pagina.)

Geef je nu op voor de start van de jaartraining: kruiden en eetbare wilde planten HET JAAR ROND en start meteen de komende maand!

Kosten deelname:

Keuze 1: Online jaartraining kruiden & wildpluk 12 maanden €295,00 euro per jaar, dat is inclusief het “Gezondheid uit de natuur” boek en kruidenpakketje! Klik hier om je op te geven! Meld je hier aan: ONLINE KRUIDEN & WILDPLUKKEN JAARTRAINING>> !

Keuze 2: Complete cursus, online delen 12 maanden per jaar. Met praktijk dagen 11 x per jaar kruidenwandeling en workshops (voor de data zie onderaan deze pagina). Complete jaartraining nu: €575,00 jaar, dat is inclusief het “Gezondheid uit de natuur” boek en kruidenpakketje.  Meld je hier aan: KRUIDEN & WILDPLUKKEN JAARTRAINING>>

Keuze 3: EXTRA, dit is de online jaartraining met als extra elke maand een pakket met kruiden en benodigdheden om zelf aan de slag te gaan met de recepten in de jaartraining. Je kan dus meteen makkelijk aan de slag, DIY! Meld je hier aan: online extra>>

Wil je niet via de winkelmand aanmelden maar een factuur ontvangen? Mail dan naar info@casanatura.nl

  Meld je hier aan voor:

  Uw (voor & achter) naam (verplicht)

  Uw adres straat, postcode plaats (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  meld mij aan voor de voorjaars cursus 2020

  Geef een antwoord