Rozenwater

Rozenwater, wie kent het niet? De geur van “Eau de cologne” van vroeger. Heerlijk bloemig en zoet. Rozen zijn rijk aan geurende etherische oliën. Je kent het gebaar, krijg je een roos dan ruikt je eraan de geur doet wat met je, “stop and smell the roses”! Daarnaast heeft de roos een groot scala aan symbolische waarde, staat de roos voor het vrouwelijke en ook de kleuren hebben alle hun betekenis.

Rozenblaadjes zijn eetbaar, je proeft de etherische olie en de looistoffen, heb je last van je maag kun je een paar blaadjes eten. Je kunt ze ook drogen voor in een thee mengsel, lekker geurend maar ook mooi om te zien natuurlijk. Maar in het bijzonder voor je huid! Rozenwater welke de heerlijke etherische oliën en looistoffen van het rozenblad heeft weten te vangen, werkt namelijk zeer verzorgend op de gezichtshuid. Het verzacht het celweefsel en heeft een verzorgende licht samentrekkende en ontstekingsremmende werking op de huid. De rozenblaadjes zijn zacht en werken ook zacht. Maak je huid er mee schoon morgens en avonds. en was vooral niet af.

Maken:

Doe de blaadjes van ca. 3 rozen  (als ze bijna uitgebloeid zijn op de droge zonnige ochtend) in een potje met koud gedestilleerd of gezuiverd water.

Laat dit twee dagen staan in het licht, niet in de volle hete zon. Kan ook buiten. Doe een deksel op het potje maar niet luchtdicht aandraaien. Een doekje er op kan ook. Laat het water opladen aan de zon en de maan. En de stoffen van de roos in het water trekken. Haal dan de blaadjes er uit, niet zeven, zorgvuldig want de etherische olie wil je behouden in het water!

Is niet lang houdbaar, bewaren in de koelkast, maar wel super heerlijk zolang het duurt!

©casanatura

 

Geef een antwoord