Rozenbottelwater en Icetea van Hibiscus

Hibiscus icetea

Ze staan nu in bloei, de prachtige bloemen van de Hibiscus. Je ziet ze vaak in tuinen staan en soms ook in het wild. De bloemen zijn zeer decoratief maar hebben ook geneeskrachtige eigenschappen. Hibiscus helpt prima tegen ontstekingen net zoals Cranberry dat doet ook werken ze regulerend en bloeddrukverlagend bij hoge bloeddruk. Ze smaken een beetje zuur achtig zoet, echt wat voor limonade dus.

  • Pluk een ons Hibiscus bloemen
  • Doe ze in een grote waterkan
  • Voeg naar smaak toe:
  • 1 – 3 lepels munt
  • 3 lepels citroen verbena blad
  • Kook 1 liter water, laat iets afkoelen en giet op de bloemen.

Laat dit een dag en nacht staan trekken. Zeef het water, voeg ter decoratie wat verse bloemen van de hibiscus toe en meng 4 eetlepels honing of agavesiroop door het water. Vul als laatste op met wat ijsblokjes. Heerlijk soort van Hibiscus ijsthee!

Ook lekker:

Rozebottellimonade

Pluk een 10tal mooie rode dikke bottels bijvoorbeeld van de rimpelroos (Rosa rugosa) en doe die in een liter water, breng aan de kook en laat even lekker pruttelen op een heel zacht vuurtje. Stamp de bottels fijn en laat het water afkoelen, giet dan door een fijne zeef. Meng het rozenbottelwater koud met wat kruiden naar smaak zoals munt en wat bloemen van springbalsemien en kaasjeskruid voeg een schijfje citroen en naar smaak een eetlepel agavesiroop of ahornsiroop toe. Zet dit koud een dag weg. Volgende dag serveren met ijsblokjes met bloem en al.

Geef een reactie