casa natura

Liefdes kruiden

Bijvoet:

Bijvoet, vernoemd naar de godin liefdes Artemis, stimuleert de creatieve centra van de hersenen en is de basis van bijna alle droomkussens. Het kruid verwerkt in een (alcoholische) drankje geeft liefdes energie! Soms gemengd met lavendel en hop. Bijvoet is een kruid dat vrouwen in veel klachten bij kan staan, ook heksen zouden er dol op zijn en altijd een takje bij zich dragen.

Lavendel:

Dit kruidwerd van oudsher een liefdeskruid genoemd. Wanneer je thee drinkt van lavendel, zal je dromen over je toekomstige liefde. Lavendel in het hoofdkussen brengt het romantische gevoel tot leven. Lavendel onder het matras staat garant voor een hartstochtelijke nacht. Je kunt liefdeskoekjes bakken door een basis koekjesrecept van fijngehakte, gedroogde lavendeltoppen te voorzien.

Lindebloesem:

Heb je last van stress dan voeg je lindebloesem toe aan je liefdesdrank ook voor troost en comfort. Voor extra energie neem je bijvoet of bonenkruid de laatste werken als afrodisiaca.

Bonenkruid:

De Griekse naam voor bonenkruid “Satyrs” komt van het Griekse “Satyr”: satyrs waren mythologische wezens, half-man, half-bok. In de Griekse mythologie worden ze afgebeeld met bokkenpoten, een staart en andere onmiskenbare attributen van bok-mannelijkheid. Symbool van de mannelijke seksuele energie.

Het kruid zou dan ook op de geslachtsdrift werken, als afrodisiacum. Het stimuleert de aanmaak van progesteron.

Salie als natuurlijk bio-identiek hormoon

Fyto-oestrogenen reguleren het hormonale evenwicht van de vrouw. Salie kan een overmaat aan fyto-oestrogenen neutraliseren en een tekort aan deze hormonen aanvullen. Daarbij is het een afrodisiac dat speciaal voor de vrouw geschikt is.

Het madeliefje… ook wel genoemd; Liefdesbloempje.

‘Made’ betekent weide, dus madelief betekent: weide-lief. Maagdenlief omdat het vroeger in verband gebracht werd met de tranen van de heilige maagd Maria.

De naam ‘Liefdesbloempje’ heeft te maken met het aftellen en afplukken van de witte lintbloempjes: “hij houdt wel van mij, hij houdt niet van mij”.

De plant is gewijd aan de Germaanse godin van de lente en schoonheid Ostara, ook aan Freya, de godin van de liefde en vruchtbaarheid. Daardoor werd de bloem ook wel verwerk in dranken als liefdeskruid. De wortel onder het kussen, schijnt een verloren liefde terug te brengen.

Hop:

Dit kruid heeft een fyto-oestrogene werking, het help het oestrogeen tekort op te vangen.  Dus door vrouwen in de overgang te gebruiken. Het heeft een positief effect op botopbouw. Afrodisiacum voor vrouwen.  Tegenovergestelde werking bij mannen.

Karwijzaad:

Karwij werkt eetlust opwekkend maar wat wekt het nog meer op? Werd vroeger gebruikt bij liefdes tovenarij, om wispelturigheid bij geliefde te genezen!

Lavas:

Lavas werkt algemeen versterkend op hart en bloedvaten, geslachtsorganen (zou als een afrodisiaca werken).

Absint alsem.

Alsem of citroenkruid Artemisia staat voor bescherming tegen kwaad en gevaar. Alle Alsem soorten zijn verbonden met Godin Artemis. Deze kruiden zouden helpen met het aantrekken van een snelle liefde en als afrodisiaca.

Maca:

Een wortel waar je energie van krijg en die de stemming verbeterd, heeft voor zowel mannen als vrouwen een positieve werking op het libido.

Guaranazaad:

De exotische guarana plant staat alom ook al vele eeuwen bekend om de sterk stimulerende en lustopwekkende werking en wordt al eeuwenlang gebruikt om seksualiteit te stimuleren

Geef een reactie