kruiden jaarcursus KRUID JE LEVEN!

LEVEN MET KRUIDEN:

Kruiden zijn een belangrijke factor in het leven, vroeger verzamelde de mens kruiden uit de natuur om te eten. Maar ook als medicijn. Je verzamelde de kruiden die je het rest van het jaar kon gebruiken als geneesmiddel. Bij verkoudheid en griep bijvoorbeeld of tegen maag en darmklachten. Een heel gewone en fijne bezigheid, je eigen medicijnen maken met kruiden uit eigen tuin of wilde kruiden uit de natuur! Een hoestsiroop van den, aspirine uit de natuur of een fijne heilzame zalf van plantendelen. Niet alleen weet je nu zeker wat erin zit je heb er ook je eigen kracht aan toe gevoegd.

De meeste hedendaagse medicijnen hebben hun oorsprong direct of indirect uit planten die in onze eigen omgeving groeien. Wetenschap die wij niet meer beheersen of vertrouwen. Maak daarom opnieuw kennis met deze oude gebruiken en gezondheid uit de natuur! In je dagelijks leven kun je zelf een medicijn maken met behulp van kruiden drogen, thee, siroop, tinctuur of zalf.

Thema’s die dit jaar aan bod komen zijn:

 • Een jaar lang ontvang je elke week een lesbrief met de bespreking van een nieuw kruid.
 • Elke week ontvang je bij het kruid van die week een recept, dat kan variëren van een zalf tot jam of siroop.
 • Je kiest zelf een kruid, je werkt jouw kruid uit volgens een bepaalde methode.
 • In een besloten Facebookgroep kun je je eigen activiteiten of die van andere deelnemers bespreken.
 • Herkennen van geneeskrachtige wilde planten.
 • EHBO kruiden voor direct gebruik.
 • Vrouwenkruiden tegen de meest voorkomende vrouwenproblemen en ter ondersteuning van het hormoonstelsel.
 • Plan van aanpak om zelf thuis kruiden te kweken en het maken van een kruidenspiraal.
 • Het oogsten, verwerken en bewaren van kruiden.
 • Een kruiden bibliotheek aanleggen.
 • Bewustwording van geneeskracht uit de natuur en zelfheling.

Na dit kruidenjaar ben je in staat om zelf de meest voorkomende kleine kwalen te behandelen. Je gezondheid te voeden met kruiden. Meer verbondenheid met de natuur en je eigen omgeving te creëren. Wilde kruiden herkennen en gebruiken. In je dagelijkse maaltijd die kruiden te verwerken die je zelf nodig hebt.

Je besteed net zoveel tijd aan de cursus als je zelf wilt, de opdrachten kun je op je eigen tempo maken, je doet het voor jezelf, er is geen examen. Wel kun je aan de slag met je eigen kruid, je gaat die namelijk ontdekken!

Deze kruiden jaarcursus is zeer waardevol en kan je leven op een positieve manier beïnvloeden, leven met kruiden en daarmee, gezondheid uit de natuur, kruid je eigen leven!

Om meteen in de stemming te komen krijg je bij inschrijving van deze jaarcursus een mooi kruidenpakketje om mee te beginnen.

Samenvatting:

Start: Je kunt elke 1e van de maand beginnen, we gaan het jaar rond!

Schriftelijk: 52 weken elke week een kruid in een lesbrief. Print je eigen kruidenboek door alle lesbrieven te af te drukken en te binden. Elke week het kruid op de website.

Facebookgroep: in de besloten facebookgroep kun je recepten en kennis delen met andere deelnemers. In de groep komen elke week nieuwe foto’s van kruiden te staan.

Kruidenpakketje: je ontvangt meteen in de eerste weken een kruidenpakket waarmee je meteen aan de slag kunt gaan.

Praktijkdagen: je kunt gratis deelnemen aan twee praktijk delen in de zomer; op 26 & 27 augustus 2022.

Tijdens de praktijk dag verzamelen we kruiden uit het wild en maken we recepten ermee. We maken een medicinale tinctuur, kruidenolie maceraat, kruidenzout en een heerlijke zalf. We bestuderen verschillende kruiden en hoe je ze kan herkennen. Ook de signatuurleer komt aan bod. Op de eerste dag maken we gezamenlijk gerechten voor de lunch.

Bijdrage: de schriftelijke kruiden jaarcursus inclusief praktijk dag € 495.00

Na dit kruidenjaar ben je in staat om zelf de meest voorkomende kleine kwalen te behandelen. Je gezondheid te voeden met kruiden. Meer verbondenheid met de natuur en je eigen omgeving te creëren. Wilde kruiden herkennen en gebruiken. In je dagelijkse maaltijd die kruiden te verwerken die je zelf nodig hebt.

Je besteed net zoveel tijd aan de cursus als je zelf wilt, de opdrachten kun je op je eigen tempo maken, je doet het voor jezelf, er is geen examen. Wel kun je aan de slag met je eigen kruid, die ga je namelijk ontdekken!

Schrijf je meteen in via deze pagina: Jaarcursus: leven met kruiden – CASA NATURA

Kruid je leven! Wil je meer weten over het praktische gebruik van kruiden in jouw leven?! Dan is dit de cursus voor jou.

Leer de kruiden kennen in je eigen omgeving, kweek ze in je tuin of ontdek ze in het wild. Geneeskracht uit de natuur noemen we dat, kruiden waar je heel makkelijk je eigen kruidenthee, tinctuur, medicijn of kruidenwijn mee kunt maken. Op je gezondheid!

Geef een reactie