Brandnetelinfusie

Heb jij vandaag al een brandnetelinfusie gehad?

Regelmatig gebruik van een brandnetelinfusie verhoogt niet alleen de energie, het geeft ook glans aan het haar, versterkt de vingernagels, reinigt en verstevigt de huid, herstelt de elasticiteit van de bloedvaten, verlaagt de bloeddruk en cholesterol, gaat incontinentie tegen, verbetert de spijsvertering, vermindert het risico op kanker en versterkt de longen.

Om een brandnetelinfusie te maken:

Meet c.a. 150 gram van het verse kruid af. Kook een liter water. Doe het gedroogde kruid in een pot van een liter en vul tot de rand met het kokende water. Roer met een houten lepel en voeg water toe tot de pot tot de rand vol is. Sluit het deksel goed af en zet opzij om minstens vier uur te laten trekken, of een nacht, afhankelijk van wat het gemakkelijkst is.

Als haarspoeling maakt deze brandnetelinfusie het haar schoon maar verzorgd het tegelijkertijd. Het maakt het haar sterker en het verzorgd ook de hoofdhuid, het helpt de doorbloeding. Heb je heel droog of pluizig haar dan meng de brandnetelinfusie met een heemst infusie en spoel hier regelmatig je haar mee. Wassen met zeep is dan niet nodig, ontvet eventueel eerst je haar met water met een scheut azijn.

Let op de brandnetels komen er nu weer aan, pluk wat toppen ze zijn nu superkachtig! Een week lang infusies drinken is al een detox op zich.

(Een infusie is net als thee? Het verschil zit hem in de hoeveelheid kruid welke je gebruikt en hoe lang je het moet laten trekken, een infusie is sterker en zuiver gericht op de kracht en werkzaamheid niet op de drink baarheid.)

Meer weten over eetbare wilde planten en geneeskracht uit de natuur?! Doe mee met de jaartraining:

Jaartraining Kruiden & Wildplukken – CASA NATURA

Geef een reactie