Wat zijn kruiden eigenlijk?

Kruiden zijn zeer complexe organisme zij blijken uit duizenden bestanddelen te bestaan die als geneesmiddel zouden kunnen dienen. Dat is ook het grote verschil met de medicijnen die zijn afgeleid van planten, de stof in de plant zelf en de combinatie met de andere stoffen, zijn omgeving, alles help mee aan de helende werking van het kruiden bestand deel op dat moment.

Kruiden, daar verstaan we alles van plantaardige oorsprong onder zoals bloemen, planten, struiken en knollen maar ook bast, mossen, zeewier, paddenstoelen. Kruiden kun je gebruiken als medicament maar ook als aanvulling op je voeding je zou zelfs alleen maar kruiden kunnen eten en wie weet hoe gezond je dan zou zijn?

Je gebruikt kruiden de hele dag ze zijn onderdeel van onze voeding, onbewust maak je elke dag de keuze voor welke kruiden op dat moment goed voor je zijn. Wil je koffie (filtraat van gebrande vruchten) of thee (aftreksel van verse of gedroogde bladeren)? Je denk niet na maar zegt intuïtief “thee”, je maakt de afweging vliegensvlug afhankelijk van of je dorst hebt (thee) of moe bent (koffie) of je gaat bewegen (koffie) of slapen (thee).  Deze vaardigheden zijn de basis van het kruiden gebruik.

Geef een reactie