casa natura galicia

Wandelweekeind in Galicië Noord Spanje

Natuur en wandel vakantie in Noord Spanje!

Een actieve mini-vakantie van drie dagen in het prachtige groen van Galicië Spanje! Galicia is bij uitstek geschikt om te wandelen op rustieke wandelpaden door het platteland, langs de kust of de vele rivieren, kastelen en watervallen. Je verblijft in de Casa Rural of in een bell-tent op het land.

In 2023 gaan we van start met een wandelweekeind in juli en augustus!

Galicië is het mooie groene noorden van Spanje met veel bossen en riviergebieden. De kust van Galicië grens aan de oceaan, deze heeft een vrij constante temperatuur daarom heeft Galicië aan de kust een zee klimaat met zachte winters en warme maar geen snikhete zomers. Af en toe een buitje erbij en je krijgt een weldadig groene omgeving met bijzonder afwisselende natuur met aan de kust zilte flora en fauna.

De eerste dag maken we een prachtige wandeling door een afwisselend gebied met bossen en weide langs de rivier Rio Castro richting het Castello. Hier kun je een natuurbad nemen bij de prachtige waterval! Na de wandeling maken we buiten gezamenlijk een heerlijke maaltijd. (totaal max 7 km)

De tweede dag maken we een spectaculaire hike in het prachtige natuurgebied Fragas do Eume waar je een avontuurlijke wandelroute over hangbruggen en langs een dam van de rivier do Eume kunt maken. Afhankelijk van het aantal kilometers dat je wilt maken kunnen we een route langs het oude klooster maken. (11 of 14 km)

De laatste dag gaan we naar de mooie kust van (Valdovino) voor een wandeling langs het strand en de lagune richting een kerkje in zee. Hier ontmoeten zout en zoet water elkaar wat resulteert in een bijzondere bio diverse natuur, zeer de moeite waard om te verkennen. Na de wandeling kun je aan het strand verblijven of een van de restaurants van de kustplaats Valdovino bezoeken.

Je verblijft op de Casa Natura Galicia in een één- of tweepersoons kamer inclusief ontbijt. Drie dagen en drie nachten, inclusief ontbijt en één avondmaaltijd op de eerste dag. Wandelweekeind: vanaf 280,00 p.p. bij twee personen per kamer, toeslag een persoon per kamer + 50,00 euro.

Je gaat op stap met een ervaren natuurgids herborist dus onderweg zal er op aandacht zijn voor kruiden en de natuur!

Data: 14, 15 & 16 juli 2023 en 4, 5 & 6 augustus 2023

Meer informatie ↡ download de brochure of mail naar: info@casanatura.nl Opgeven kan via de webshop of het formulier op deze pagina, lees eerst de algemene voorwaarden. Meteen inschrijven kan HIER

Geef een reactie