Happiness jar oftewel pot met geluk!

Een happiness jar klinkt te Amerikaans dat ben ik helemaal met je eens maar soms is dat wel lekker, je weet meteen wat ik bedoel, je voelt aan wat er in zit. Een gelukspot is geen pot aan het einde van de regenboog, die boog waar je als kind achteraan zat en waarvan je waarschijnlijk tot de conclusie bent gekomen dat hij onbereikbaar is of nog erger, dat hij niet bestaat! Nou dan kan ik je bij deze zeggen: “hij bestaat wel!”.

Vandaag ga ik hem maken namelijk, soms zie je ideeën voorbij komen waarvan je denk dat moet ik ook eens gaan doen maar meestal komt het er niet van. Laat dit dan mijn eerste (goede, want slechte voornemens bestaan niet) voornemen zijn om die kleine dingen die ideeën die voorbij komen waarvan je denk, dat ga ik ook doen, ook echt te doen!

Men neme een pot, gewone pot, oude, glazen pot, steen kan ook alles kan zolang het maar iets is wat je aanstaat en waar je wat in kan bewaren. Ik heb een oude apothekers pot genomen een flinke grote van bruin glas, hij is te groot voor mij om te gebruiken voor kruiden en hij sluit ook niet helemaal luchtdicht af dus staat hij leeg en lijkt dit een uitgelezen kans voor hem om nuttig dienst te doen. Elke dag of week of keer (leg je er niet op vast want voor je het weet is dat een excuus om er mee te stoppen!) schrijf je op een klein briefje je geluksmoment van die dag, moeilijk? Helemaal niet want elke dag heb je wel iets om dankbaar voor te zijn, is er een glimlach op je gezicht verschenen, heb je een moment gehad dat je liefde voelde of geluk. Je keek in de spiegel en dacht: “dat kan er best mee door”, je thee of kruidenmix was bijzonder geslaagd vatbaar voor herhaling. Een schets, gerecht, wijn-spijs combinatie, een geluks momentje met je kind, je lief, je zelf, pik ze er uit! Elke dag!

Mijn eerste briefje dat verdwijnt in mijn bruine apothekerspot is een moment dat ik wel wil delen, sterker nog  het is al gedeeld. Mijn lief plaatste het meteen op FB en je weet wat er dan gebeurt. Dus een groot geheim is het niet. De nieuwjaarsduik, al jaren wilde ik mee doen met deze idiote gewoonte om met een knallende kop het ijskoude water in te duiken en om dan vervolgens met een soort van herboren gevoel aan het nieuwe jaar te beginnen. Dit jaar deed ik mee! Goed moment, ik voelde mij super! Dus dat schrijf ik op mijn eerste briefje en gaat in mijn gelukspot.

123

En nu niet denken dat het elke dag iets spectaculairs moet zijn want dat is niet de bedoeling meestal is het ook niet iets spectaculairs maar zijn het de kleine momenten die je het geluks gevoel geven en dat is nu juist de kunst om die momenten op waarde te schatten voor jou, je dag, je jaar. En als je die pot dan open maakt aan het eind van het jaar dan lees je die briefjes terug en dan vindt je het misschien wel jammer dat er aan dat geluk jaar een einde is gekomen.

Geef een reactie