Alsof het al niet gezond genoeg was! 👍 bananenbrood! … met vlierbloesem. Vlierbloesem laat zich goed verwerken in gerechten met deeg. Zoals vlierbloesempannenkoek! In cake en koekjes maar dus ook in brood.
In dit recept gebruik je het als volgt;
4 bananen (bio niet van die hele grote)
4 eieren
1 eetlepel kokosboter
1 eetlepel maismoutstroop
150 gram amandelmeel (of spelt/tarwe/haver)
100 gram vlier bloemetjes
1 theelepel bakingsoda
Snuf zout
Naar smaak wat noten/rozijnen/dadel fijngehakt.
Mix de bananen met de eieren met een staafmixer. Voeg de kokosolie en maisstroop toe en miix nog even. Schep vervolgens alle andere ingrediënten er door tot een mooi mengsel.
Bak in een voorverwarmde over op 175 graden ongeveer 40 tot 50 minuten.
Met een kopje verse vlier thee erbij …🌿
Eet smakelijk!