Ontstressen in de natuur!

Om even bij te komen van de stress van alle dag is er niets beters dan de natuur in te gaan! Het groen en de bomen zijn een anti-stress middel bij uitstek. En ga je dan ook nog wat ondernemen, wandelen, leuke kleine opdrachtjes doen om je mind te verzetten en je zintuigen aan te zetten. Dan heb je het gevoel er even helemaal uit te zijn en de natuur te beleven!

Je gaat niet op zoek naar een kruid, je krijgt geen les in plantenfamilies. Je wandelt in rust, niet in stilte trouwens, je mag gewoon praten. Dat is juist essentieel om al wandelend je aandacht te richten op je omgeving. Wat ruikt je nou eigenlijk in het bos, of wat hoor je? Je zintuigen mogen aan en je gedachten mogen uit.

De natuur werkt rustgevend, en wandelen doet ook wat met je hersens. De combinatie van wandelen in de natuur alleen al kan helend werken. We wandelen eerst een half uurtje om even de laatste spanning en gedachten kwijt te raken. Je bent aangekomen in de natuur. Dan richt je je met een paar oefeningen op de flora en fauna in je omgeving.Ā  Deze oefeningen zijn er op gericht dat je verschillende zintuigen “aan zet”. Gebruikt, je gaat kijken, ruiken, horen en proeven.

Wat je het meest opvalt kun je gebruiken voor jezelf. Wat doet het met je? Hoe voel je je daarbij en wat betekend de natuur die je ziet nu voor jezelf, je eigen verhaal. Heeft het raakvlakken?

Door dit te doen wordt de wandeling een “mindfulle” aangelegenheid. Je richt je aandacht weg van je dagelijkse dingen en ontspant. Deze rust kun je altijd weer opzoeken als je daar behoefde aan hebt.

  • We wandelen in kleine groepjes of alleen als je daar behoefde aan hebt.
  • Plaats: Duin & bos in Egmond Binnen
  • Data: zondag 18 augustus 10.00 tot 13.00 en op aanvraag/ verzoek
  • Deelname: 17,50 p.p. incl. thee met wat kruidenlekkers!

Opgeven:

[contact-form-7 id=”60″ title=”aanmelden kruiden wandeling”]