Brandnetels zijn echte superfoods van eigen bodem. En nu je misschien meer tijd hebt of kans ziet om naar buiten te gaan, vooral doen! We hoeven niet massaal naar het strand maar een ommetje bij jou in de buurt moet genoeg zijn om brandnetels op locatie te spotten! Pluk wat toppen en maak er een super gerecht van. Gratis en gezond!
Let ook als je wandelt op het 7-blad, dat is nu geweldig lekker vooral de jonge blaadjes. 🙂 Eet af en toe een paardenbloemblad voor je maaltijd om je spijsvertering op gang te brengen dat helpt bij de opname van de voedingsstoffen!
Brandnetel 3:
Hierbij het volgende recept met de brandnetel die nu zo welig tiert! We hebben hem nodig!
Brandnetel kruidenkoekjes
Lekker hartig hapje. Nodig:
- Een rol roomboter bladerdeeg (of ander bladerdeeg/ vegan deeg)
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 handje brandnetel topen
- 1 handje andere wilde kruiden en wat salie, tijm, rozemarijn
- 8 olijven en een paar kappertjes
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
Was de wilde kruiden, droog ze in een theedoek en snij ze fijn. Trek voor de brandnetels een handschoen aan of snijd ze met een doek. Maak een prutje van de olijfolie, kruiden, peper en zout, knoflook en fijngesneden olijven. Rol het bladerdeeg uit tot een lap. Vul over de gehele breedte met het mengsel, behalve het laatste randje laat je leeg. Rol het deeg op tot een rol en plak het laatste randje aan elkaar met olijfolie. Besmeer met olijfolie en bestrooi eventueel met zonnebloempitten.
Bak een 15 a 20 munten in een voorverwarmde over op 175 graden.
Eet smakelijk!