Ze staan nu in bloei, de prachtige bloemen van de Hibiscus. Je ziet ze vaak in tuinen staan en soms ook in het wild (verwilderd). De bloemen zijn zeer decoratief maar hebben ook geneeskrachtige eigenschappen. Hibiscus helpt prima tegen ontstekingen, net zoals Cranberry dat doet, ook werken ze regulerend en bloeddrukverlagend bij hoge bloeddruk. Ze smaken een beetje zuur-zoet, echt wat voor limonade dus.
- Pluk ca. 50 gram Hibiscus bloemen
- Doe ze in een grote waterkan
- Voeg naar smaak toe:
- 2 takjes bloeiende bijvoet (energie!)
- 1 – 3 takjes munt (spijsvertering)
- 1 takje zuurbes met bessen of wat rozenbottels (Vit C)
- 3 lepels citroen verbena blad
Kook 1 liter water, laat vervolgens wat afkoelen en giet op de bloemen. Laat dit een dag en nacht staan trekken (koelkast). Zeef het water, voeg ter decoratie wat verse bloemen van de hibiscus toe en meng 4 eetlepels honing of agavesiroop door het water. Vul als laatste op met wat ijsblokjes. Heerlijk natuurlijke Hibiscus ijsthee!
Wat ook lekker is… Bijvoetwater! Pluk twee a drie takjes bijvoet met bloemen. Doe ze in een kan, giet er heet water, net van de kook af, op. Laat een paar uur staan tot het koud is, drinken met honing en ijsblokjes. Het bijvoetwater geeft je weer nieuwe energie!
©casanatura