Het basis recept voor dit bananen brood komt van ‘’uitpaulienskeuken”. Het is een supergezond brood dan eigenlijk meer op cake lijkt dan op traditioneel brood. Het is licht verteerbaar en bevat geen gluten en weinig koolhydraten.
Ingrediënten voor 1 cake van 23 cm
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren of vegan versie met opgeklopt kikkererwten weekwater of 90 gram vegayoghurt
- 200 gr amandelmeel
- 60 gr dadels of rozijnen/ abrikozen
- 2 tl bakpoeder
- 50 gr gemengde noten en zaden
- 25 gr gemengde bloemen zoals, madeliefje, kool en of raapzaad, paardenbloem, dovenetel, hondsdrafbloemen, koekoeksbloem, judaspenning …
- Snuf zout
- 1 eetlepel kokosolie (bio- niet ont geurt)
Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht).
Pureer de bananen samen met de abrikozen/dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom.
Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.
Spatel het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.
Hak de noten in stukjes en spatel deze door het beslag.
Spatel tenslotte de bloemen door het bananen beslag.
Vet een cakevorm (23 cm) in met kokosolie of bekleed met bakpapier en giet het mengsel in de vorm.
Bak het bananen brood in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt,
Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.
Bewaar buiten de koelkast, versier met mooie bloemetjes!