Ze staan nu in bloei, de prachtige bloemen van de Hibiscus. Je ziet ze vaak in tuinen staan en soms ook in het wild (verwilderd). De bloemen zijn zeer decoratief maar hebben ook geneeskrachtige eigenschappen. Hibiscus helpt prima tegen ontstekingen net zoals Cranberry dat doet ook werken ze regulerend en bloeddrukverlagend bij hoge bloeddruk. Ze smaken een beetje zuur achtig zoet, echt wat voor limonade dus.
- Pluk ca. 50 gram Hibiscus bloemen
- Doe ze in een grote waterkan
- Voeg naar smaak toe:
- 2 takjes bloeiende bijvoet (energie!)
- 1 – 3 takjes munt
- 1 takje zuurbes met bessen (Vit C)
- 3 lepels citroen verbena blad
Kook 1 liter water, laat iets afkoelen en giet op de bloemen. Laat dit een dag en nacht staan trekken (koelkast). Zeef het water, voeg ter decoratie wat verse bloemen van de hibiscus toe en meng 4 eetlepels honing of agavesiroop door het water. Vul als laatste op met wat ijsblokjes. Heerlijk natuurlijke Hibiscus ijsthee! ©casanatura