Droomcake met bijvoet en citroen

Augustus is de maand van BIJVOET het magische kruid dat tientallen toepassingen kent. Bijvoetwater is een van mijn favorieten want het is puur en makkelijk te maken. Je pluk wat blad van de bijvoet en doe het in een kan met een liter water, laat het nu een nacht staan trekken en drink het de volgende dag op. Je zult versteld staan van de smaak en de verfrissende werking.

Wist je dat bijvoet ook een echt droomkruid is? Dat komt natuurlijk voort uit de historie, de geschiedenis kent vele verhalen over het kruid.  Bijvoet onder je kussen en dan het liefst een bloeiend takje helpt je met dromen en stimuleert de creativiteit. De geur van een smudge of moxa stick met bijvoet brengt je in hogere sferen, opgeruimd en vrij van zware energie.

In de jaartraining KRUIDEN & WILDPLUKKEN gaan we uitgebreid in op dit bijzondere kruid. Voor nu krijg je een recept van me voor een droomcake!

Deze magische droomcake was een groot succes tijdens de laatste zomerworkshop! Hier is het recept voor jou, goed voor 12-14 plakjes.

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed en vet een broodvorm van 12 inch in.

Was 2 stengels bijvoetblaadjes (ongeveer 70 g) en stoom ze 5 minuten. Dompel ze daarna in ijskoud water om het kookproces te stoppen. Voeg de blaadjes toe aan een blender met 180 ml havermelk en mix tot een glad mengsel.

Zeef het mengsel, het overgebleven plantenmateriaal mag op de composthoop! Voeg 3 eetlepels citroensap toe aan de groene melk, roer goed en laat het even staan.

Doe in een andere kom 300 g suiker en 3 eetlepels citroen zeste en wrijf de zeste met je vingertoppen door de suiker.

Voeg 200 g milde olijf- of plantaardige olie en 200 g (vegan) yoghurt toe en klop het geheel tot een glad mengsel. Voeg daarna de groene melk en het citroensap toe en klop opnieuw goed door.

Voeg 360 g gezeefde bloem, 3 theelepels bakpoeder, 1/2 theelepel baksoda en een snufje zout toe aan de natte ingrediënten en meng alles tot een glad beslag.

Giet het beslag in de bakvorm en bak het 50 minuten. Controleer met een houten prikker; als deze er schoon uitkomt, is de cake klaar. Zo niet, bak de cake nog eens 5-10 minuten. Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster verder laat afkoelen.

Besprenkel de cake met een mengsel van palmbloesem suiker of honing met rozenwater en citroensap, decoreer met bijvoet topjes en blad met eventueel nog andere eetbare bloemen.

Dit recept en nog veel meer leuke wildpluk en kruiden recepten vind je elke maand terug in de JAARTRAINING kruiden en Wildplukken van Casa Natura!!

Let op het laatste jaar gaat in september van start! Schrijf je op tijd in om alle praktijkdagen mee te doen nu met 100 euro KORTING!!!

Kruiden & wildpluk jaartraining 12 maanden Jaar rond COMPLEET

Oorspronkelijke prijs was: €595.00.Huidige prijs is: €495.00. (price_including_tax),

Kruiden en natuur e-cursus wildplukken gezondheid,

Geef een reactie