kruiden & wildpluk voorjaarscursus

Het voorjaar is DE tijd om naar buiten te gaan. Na de winter ben je er helemaal aan toe om je MIND & BODY een natuurlijke oppepper te geven! Deze maand groeien de meeste eetbare wilde planten en valt er SUPER VEEL te ontdekken. Wil je meer weten over eetbare en geneeskrachtige wilde planten?! Doe dan mee met deze korte maar intensieve voorjaarscursus! Deze cursus is een praktijk gerichte kennismaking met (genees)krachtige wilde kruiden gebruik en leer je lekkere recepten bereiden met eetbare wilde planten!

Twee maanden lang ontvang je elke week een cursus deel, in totaal 8 delen. Je krijgt de delen schriftelijk per mail. Je kunt ze ook zelf downloaden via de website of online inzien. Daarnaast zijn er (optioneel) twee datums gepland om in de natuur de behandelde planten te bekijken, te proeven en ruiken en samen met de geplukte ingrediënten recepten te maken.

Je leert de eetbare en of geneeskrachtige kruiden herkennen en determineren. We behandelen de planten families met hun belangrijkste inhoud stoffen. Ook signatuurleer komt aan bod. De eerste praktijk dag gaan we kruidenolie, maceraten en tincturen maken. De tweede praktijk dag gaan we recepten maken om eetbare wilde planten te verwerken in je maaltijd. Deze twee dagen zijn een mooie ontdekkingstocht in de natuur en je zult veel proeven, ruiken en ontdekken.  Zodat je voortaan zelf de kruiden goed kan determineren.

In een aantal korte cursus delen word je wegwijs gemaakt in de basis begrippen van kruiden en wilde planten kennis zodat je zelf een middeltje tegen ontstoken huid kan maken. En weet welke wilde planten een echt superfood zijn en een goede gezonde aanvulling op je voeding!

“Kennis van de natuur is liefde voor de natuur”! Want dat zie je aan mensen die horen over de bijzondere eigenschappen die planten en bomen hebben. Hoe super-wonderlijk zit onze natuur in elkaar en hoe gul is zij in haar overvloed, en hoe belangrijk is zij voor ons! Als je daar kennis van neemt kan het niet anders dan dat je anders naar de natuur gaat kijken en “liefs uit de natuur”, wordt “liefde voor de natuur”!!


ONLINE VOORJAARSCURSUS: Deze voorjaars kruidencursus is een “e-learning” cursus wat betekend dat je de cursus delen elke week twee maanden (8 delen) met teksten in PDF krijg toegestuurd per mail, deze kun je printen en in een speciale map bewaren zodat je een mooi boek werk krijgt die je altijd weer kunt gebruiken. Elke week krijg je nieuwe informatie over eetbare wilde planten en geneeskrachtige kruiden. Er is altijd een: ‘’kruid van de week’ waar we dieper op in gaan. Alle informatie die er is over deze plant wordt verzameld en je gaat zelf op zoek naar het kruid. Ruiken, proeven, thee of kompressen van maken. Kruidenolie of laten drogen, dit kruid zal je niet meer vergeten!

Er zitten ook opdrachten bij, deze stuur je per mail weer in, als dat nodig is. Vragen stuur je via de mail. Ook krijg je toegang tot de besloten Facebook groep waarin de onderwerpen worden besproken en waar je vragen kunt stellen. Hier kan je ook met andere cursisten tips en tricks uitwisselen.

Momenten om te genieten voor jezelf met liefde voor de natuur!

1. Kruiden & wildpluk voorjaarscursus met praktijkdagen

Doen: opgeven via de mail of formulier op deze pagina, max deelname 12 personen, minimale aantal deelnemers 6 personen.

Cursus delen: schriftelijk en online delen, elke week van 1 april t/m 20 mei 2022.

Kruidenbox extra: elke deelnemer ontvangt een pakketje met kruiden die je meteen thuis kunt gebruiken om recepten mee te maken, de recepten staan in de cursus.

Praktijkdagen: in kleine groepjes, op vrijdag 22 april en 20 mei van 10.00 t/m 12.00 en 13.00 t/m 15.30. We maken in de ochtend een wandeling en maken samen gerechten voor de lunch van wilde ingrediënten. In de middag maken we bereidingen met kruiden zoals kruidenolie, zalf en tinctuur.

Waar: 22 april in Castricum NH, 20 mei in Oostzaan.

Doen: opgeven via de mail of formulier op deze pagina, max deelname 12 personen, minimaal aantal deelnemers 6 personen

Deelname: 375,00

2. Kruiden & wildpluk voorjaarscursus ONLINE

Cursus delen: schriftelijk en online delen, elke week van 1 april t/m 20 mei 2022.

Kruidenbox extra: elke deelnemer ontvangt een pakketje met kruiden die je meteen thuis kunt gebruiken om recepten mee te maken, de recepten staan in de cursus.

De kruiden en wildplukken voorjaars cursus gaat ONLINE!

Dat was deze cursus natuurlijk al met elke week een nieuw deel en tussendoor updates per mail, maar nu is de cursus helemaal ONLINE. Dit omdat de praktijk dagen nu, met de corona maatregels, nog lastig te garanderen zijn en daarom wordt de online cursus aangevuld met filmpjes zodat je makkelijke kunt leren herkennen wat er in het voorjaar allemaal te ontdekken is! En wie wil er nu niet naar buiten?! Lekker in je eigen omgeving op pad om kruiden en planten te ontdekken.

Deze #KRUIDEN en #WILDPLUKKEN voorjaarscursus start op 1 april dus wees er op tijd bij!

Doen: opgeven via de mail of formulier op deze pagina: ONLINE kruiden & wildplukken VOORJAARSCURSUS – CASA NATURA

  Meld je hier aan voor:

  Uw (voor & achter) naam (verplicht)

  Uw adres straat, postcode plaats (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  meld mij aan voor de voorjaars cursus 2020

  voorjaars kruiden wildpluk training