Kruiden & wildpluk voorjaarscursus

Het voorjaar is dé tijd om naar buiten te gaan en de natuur opnieuw te ontdekken! Het zijn de maanden waarin de meeste kruiden opkomen de bomen en struiken bloeien, de natuur is op zijn mooist. Doe mee met de KRUIDEN & WILDPLUKKEN voorjaarscursus en leer alles over de eetbaarheid en geneeskracht van wilde planten.

Deze cursus is een kennismaking met eetbare wilde planten en het verwerken van geneeskrachtige kruiden in gezonde producten voor het dagelijkse leven.

Twee maanden lang ontvang je elke week één cursus deel, in totaal 8 delen. Je krijgt de delen schriftelijk per mail. Er zijn twee datums gepland om in de natuur de behandelde planten te bekijken en om een aantal recepten te maken.

Deze twee dagen zijn een mooie ontdekkingstocht in de natuur, we gaan op zoek naar die bijzondere en supergezonde voorjaars kruiden. Je gaat veel proeven en ruiken en leren herkennen.  Zodat je voortaan zelf de kruiden goed kan determineren. Van de verse kruiden maken we lekkere gerechtjes en een aantal bereidingen met kruiden oliën, zalf, tinctuur en crème.

Met de cursus delen elke week kun je meteen aan de slag! Een stimulans om lekker naar buiten te gaan en te ontdekken. Aan te raden voor degene die meer in de natuur willen zijn en dubbel willen genieten van de natuur!

In een aantal korte cursus delen word je wegwijs gemaakt in de basisbegrippen van kruiden en wilde planten kennis zodat je zelf een middeltje tegen ontstoken huid kan maken, een rustgevende thee kan maken en een tinctuur bij maagklachten. We onderzoeken de signatuurleer en de plantenfamilies. Welke wilde planten een echt superfood zijn en goede gezonde aanvulling op je voeding!

Momenten om te genieten voor jezelf met liefde voor de natuur!

Kruiden & wildpluk voorjaarscursus met praktijkdagen

Doen: opgeven via de mail of via deze link:

Cursus delen: schriftelijk en online delen, elke week van 1 april t/m 20 mei 2022.

Kruiden box extra: elke deelnemer ontvangt een pakketje met kruiden die je meteen thuis kunt gebruiken om recepten mee te maken, de recepten staan in de cursus.

Praktijkdagen: vrijdag 1 april en vrijdag 8 april van 10.00 t/m 12.00 en 13.00 t/m 15.00. We maken in de ochtend een wandeling en vervolgens samen gerechten voor de lunch van wilde ingrediënten. In de middag maken we bereidingen met kruiden zoals kruidenolie, zalf en tinctuur. Vrijdag 27 mei maken we een laatste kruidenwandeling en herhalen de voorjaarskruiden in de praktijk!

Het maximale aantal deelnemers is 12 personen, minimale aantal deelnemers 6 personen.

Waar: 1 april in Castricum NH, 8 april in Oostzaan.

Doen: opgeven via de mail of formulier op deze pagina, max deelname 12 personen, minimaal aantal deelnemers 6 personen

Deelname: 375,00


De kruiden en wildplukken voorjaars cursus OOK ONLINE! Dat was deze cursus natuurlijk al met elke week een nieuw deel en tussendoor updates per mail, maar nu is de cursus helemaal ONLINE. Dit omdat de praktijk dagen nu, met de corona maatregels, nog lastig te garanderen zijn en daarom wordt de online cursus aangevuld met filmpjes zodat je makkelijke kunt leren herkennen wat er in het voorjaar allemaal te ontdekken is! En wie wil er nu niet naar buiten?! Lekker in je eigen omgeving op pad om kruiden en planten te ontdekken. Deze #KRUIDEN en #WILDPLUKKEN voorjaarscursus start op 1 april.

Doen: opgeven via de mail of formulier op deze pagina: ONLINE kruiden & wildplukken VOORJAARSCURSUS – CASA NATUR