kruiden wandeling

Ga mee met een “losse” kruidenwandeling, die ik elke maand ergens in Noord-Holland plan, en ontdek welke kruiden, bomen, struiken en vruchten er op dat moment groeien in de natuur. Ruik, proef en bekijk die bekende blaadjes, die je altijd wel al gezien hebt, maar waarbij je nooit op het idee kwam om ze te eten. Ontdek wat voor waardevolle stoffen er in deze “gewone” blaadjes zitten en hoe lekker puur ze smaken!  Leer wat de kruiden kunnen doen met jou en jou gezondheid. Dit alles met respect voor de natuur & moeder Aarde!

Eetbare wilde planten bevatten vitaminen en mineralen die je niet of nauwelijks in supermarkteten kunt vinden, daarnaast bevatten zij een aantal stoffen die wij nodig hebben om gezond te blijven.  Als je zo door de natuur loop zult je verbaast staan van wat er allemaal groeit aan superfood van eigen bodem, en hoe je dat kunt verwerking in je maaltijd. Maak die oude verzamelaar in jezelf weer wakker!

We beginnen de wandeling met een korte introductie. Daarna maken we een wandeling in het gebied van ongeveer 1 1/2 a 2 uur. Na de wandeling maken we een receptje met de kruiden van dat moment, een lekkere pesto, een makkelijke kruidenboter. Kruidensap of een olie om mee te nemen. We drinken een kopje verse kruidenthee daarbij.  Afhankelijk van de natuur en de tijd van het jaar. Je krijgt een hand-out met informatie en recepten mee naar huis!

Afhankelijk van het seizoen wandelen we in andere gebieden maar zal voornamelijk rond Amsterdam/ Zaanstad, of aan de kust Castricum/Egmond zijn. Als je je aanmeld voor de wandeling krijg je alle informatie en het adres.

Bijdrage: Deelname “losse” kruidenwandeling: €15.00 of 17.50 p.p. deelname minimaal 8 personen.

Wil je zelf een wandeling organiseren? Dan kom ik naar jou toe! Deelname van minimaal 8 personen. Neem contact met mij op voor meer informatie. (info(@)casanatura.nl)

2020

***AANMELDEN***

Uw (voor & achter) naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht/ vermeld hier welke datum, wandeling/ workshop je wilt meedoen