kruiden wandeling

Ga mee met een kruidenwandeling en ontdek welke kruiden, bomen, struiken en vruchten er op dat moment groeien in de natuur. Ruik, proef en bekijk die bekende blaadjes die je altijd al gezien hebt maar waarbij je nooit op het idee kwam om ze in je mond te stoppen. Ontdek wat voor waardevolle stoffen er in deze “gewone” blaadjes zitten en hoe lekker puur ze smaken!  Leer wat de kruiden kunnen doen met jou en ook staan we natuurlijk stil bij wat jij kan doen voor de natuur!

Eetbare wilde planten bevatten  vitaminen en mineralen die je niet of nauwelijks in supermarkteten kunt vinden, daarnaast bevatten zij een aantal stoffen die wij nodig hebben om gezond te blijven.  Als je zo door de natuur loop zult je verbaast staan van wat er allemaal groeit en hoe je dat kunt verwerking in je maaltijd. Maak die oude verzamelaar in jezelf weer wakker!

We beginnen de wandeling met een korte introductie, afhankelijk van de wandeling evt. met een kopje (kruiden) thee met wat lekkers. Daarna gaan we wandelen in het gebied ongeveer 1 1/2 a 2 uur, we bespreken en verzamelen kruiden. Na de wandeling krijg je uitleg over de kruiden die je hebt verzameld en wat je er mee kunt. Afhankelijk van de natuur en de tijd van het jaar maken we een recept met de kruiden die je ter plekke kunt eten of die je mee naar huis kunt nemen.

Je krijgt een mapje met informatie en recepten mee naar huis en de door jou zelf verzamelde kruiden of kruidenproduct natuurlijk!

Afhankelijk van het seizoen wandelen we in andere gebieden maar zal voornamelijk rond Amsterdam/ Zaanstad zijn. Als je je aanmeld voor de wandeling krijg je alle informatie en het adres.

Kosten:

  • Deelname kruidenwandeling: €15,00
  • Kosten workshop Smudge maken/ kruidenolie en crème maken: €15,00

Datums:

  • 11 maart, zaterdag 10.00: kruidenwandeling Oostzaan Noord-Holland. aanmelden
  • 1 april, zaterdag: Studiegroep Project 7-Blad (CBDolie maken) 13.00 locatie Westknollendam. opgeven: info(at)casanatura.
  • 17 april,maandag 2e paasdag, 10.00: kruidenwandeling/ koken in de natuur. (locatie volgt) Noord-Holland. aanmelden
  • 30 april, zondag 14.00: Protestwandeling HET SCHOORLSEBOS MOET BLIJVEN! 14.00 verzamelen in Groet. Thema: eetbare natuur nu, details volgen, opgeven: info(at)casanatura. Geen kosten. (Zie ook “Het Schoorls bos moet blijven”)
  • 26 mei: vrijdag 12.30. Workshop kruiden. We maken kruidenolie en verzamelen kruiden voor thee. aanmelden
  • 9 juni, vrijdag 10.00: kruidenwandeling / koken in de natuur. (locatie volgt) Noord-Holland. aanmelden
  • 14 juli, vrijdag 13.00: workshop smudge maken en natuurlijke aroma’s / rookkruiden. Westknollendam Noord-Holland. aanmelden

 

 

 

Bij gebruikt eventuele kortingscode, vermeld dit op je aanmelding of stuur een e-mail naar info@casanatura.nl

***AANMELDEN***

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht