kruiden wandeling

Ga mee met een “losse” kruidenwandeling, die ik elke maand ergens in Noord-Holland plan, en ontdek welke kruiden, bomen, struiken en vruchten er op dat moment groeien in de natuur. Ruik, proef en bekijk die bekende blaadjes, die je altijd wel al gezien hebt, maar waarbij je nooit op het idee kwam om ze te eten. Ontdek wat voor waardevolle stoffen er in deze “gewone” blaadjes zitten en hoe lekker puur ze smaken!  Leer wat de kruiden kunnen doen met jou en jou gezondheid. Dit alles met respect voor de natuur & moeder Aarde!

Eetbare wilde planten bevatten vitaminen en mineralen die je niet of nauwelijks in supermarkteten kunt vinden, daarnaast bevatten zij een aantal stoffen die wij nodig hebben om gezond te blijven.  Als je zo door de natuur loop zult je verbaast staan van wat er allemaal groeit aan superfood van eigen bodem, en hoe je dat kunt verwerking in je maaltijd. Maak die oude verzamelaar in jezelf weer wakker!

We beginnen de wandeling met een korte introductie. Daarna maken we een wandeling in het gebied van ongeveer 1 1/2 a 2 uur. Na de wandeling maken we een receptje met de kruiden van dat moment, een lekkere pesto, een makkelijke kruidenboter. Kruidensap of een olie om mee te nemen. We drinken een kopje verse kruidenthee daarbij.  Afhankelijk van de natuur en de tijd van het jaar. Je krijgt een hand-out met informatie en recepten mee naar huis!

Afhankelijk van het seizoen wandelen we in andere gebieden maar zal voornamelijk rond Amsterdam/ Zaanstad, of aan de kust Castricum/Egmond zijn. Als je je aanmeld voor de wandeling krijg je alle informatie en het adres.

Bijdrage: Deelname “losse” kruidenwandeling: €22,50 p.p. deelname minimaal 8 personen.

Wil je zelf een wandeling organiseren? Dan kom ik naar jou toe! Deelname van minimaal 8 personen. Neem contact met mij op voor meer informatie. (info(@)casanatura.nl)

2020

  • 18 januari: workshop natuurlijke SOP & ZEEP (Zaanstad)
  • 22 februari: kruidenwandeling, ontwakende natuur, de allereerste kruiden, knoppen en plantensap. (Oostzaan)
  • 28 maart: voorjaarskruiden wandeling: rozetten, kruiden voor in de thee, bomen. (nader te bepalen 11.00 – 14.00)
  • 18 april: gezondheid uit de natuur, eetbare wilde kruiden, herkennen en verwerken. Castricum 10.00 – 13.00.
  • 25 april: wandeling in de natuur: eetbare wilde planten en workshop groene pesto. (Zaanstad 10.30 – 13.30.)
  • 16 mei & 6 juni: kruidenwandeling voor iedereen, laagdrempelige wandeling geschikt voor kinderen van 8 t/m 88 
  • 23 mei: kruidenwandeling, wonderlijke eetbare natuur en koken in de natuur. (Zaanstad 10.00 – 13.00.)
  • 6 juni: kruidenwandeling voor iedereen, laagdrempelige wandeling geschikt voor kinderen van 8 t/m 88 
  • 27 juni: kruidenwandeling kruiden verwerken voor tinctuur, infuus en olie, (inhoud stoffen, planten families). Castricum 10.00 – 13.00.

***AANMELDEN***

Uw (voor & achter) naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht/ vermeld hier welke datum, wandeling/ workshop je wilt meedoen