Zomerschool 2022

Heerlijk de zomer, lekker vrij, op vakantie en naar buiten gaan! Ontdek nog meer natuur en verbindt je met die prachtige wilde planten. Ontdek kruiden die goed zijn voor je lichaam en je gezondheid. Eetbare wilde planten op je bord, kruiden verwerken in recepten, maak die oude verzamelaar in jezelf weer wakker!

Wil je er alles van weten? Doe dan mee met de #zomerschool (online) en het KRUIDEN & WILDPLUK zomerweekeind!

ONLINE: je ontvangt van 7 augustus t/m 29 augustus elke week een kruiden & wildpluk informatie deel per mail. Je krijgt de delen schriftelijk per mail. Je kunt ze ook zelf downloaden via de website inzien. Daarnaast zijn is er een weekeind gepland om in de natuur de behandelde planten te bekijken, te proeven en ruiken en samen met de geplukte ingrediënten recepten te maken.

Je leert de eetbare en of geneeskrachtige kruiden herkennen en determineren. We behandelen de planten families met hun belangrijkste inhoud stoffen. Ook signatuurleer komt aan bod. De eerste praktijk dag gaan we kruidenolie, maceraten en tincturen maken. De tweede praktijk dag gaan we recepten maken om eetbare wilde planten te verwerken in je maaltijd. Deze twee dagen zijn een mooie ontdekkingstocht in de natuur en je zult veel proeven, ruiken en ontdekken.  Zodat je voortaan zelf de kruiden goed kan determineren.

Doen: opgeven via de mail of formulier op deze pagina, max deelname 12 personen, minimale aantal deelnemers 6 personen. Cursus delen: schriftelijk en online delen, elke week van 1 augustus t/m 29 augustus 2022.

Praktijkdagen: in kleine groep, op vrijdag 19 augustus en zaterdag 20 augustus van 10.00 t/m 12.00 en 13.00 t/m 15.30. We maken in de ochtend een wandeling en maken samen gerechten voor de lunch van wilde ingrediënten. In de middag maken we bereidingen met kruiden zoals recepten, kruidenolie, zalf en tinctuur.

Waar: Oostzaan & Castricum NH.

Deelname: 275,00 inclusief alle materialen, kruiden, thee en kruidenlekkers!

Doen: opgeven via de mail of formulier op deze pagina, max deelname 12 personen, minimaal aantal deelnemers 6 personen.

Opgeven via de mail: info@casanatura.nl wil je een factuur op naam, mail dan je gegevens mee.