Zomerschool 2022

Heerlijk de zomer, lekker vrij, op vakantie en naar buiten gaan! Ontdek nog meer natuur en verbindt je met die prachtige wilde planten. Ontdek kruiden die goed zijn voor je lichaam en je gezondheid. Eetbare wilde planten op je bord, kruiden verwerken in recepten, maak die oude verzamelaar in jezelf weer wakker!

ZOMERSCHOOL 2022:

Je verdiepen in wilde planten en kruiden, ontdek wat de zomer te bieden heeft, het is de tijd om heerlijk buiten te zijn en kennis te maken met wildplukken en kruiden verwerken. Een mooie introductie en basis kennis! #zomerschool (online) en het KRUIDEN & WILDPLUK zomerweekeind!

ONLINE: je ontvangt elke week een kruiden & wildpluk informatie deel per mail. Je krijgt de delen schriftelijk per mail. Je kunt ze ook zelf downloaden via de website inzien. Daarnaast zijn is er een weekeind gepland om in de natuur de behandelde planten te bekijken, te proeven en ruiken en samen met de geplukte ingrediënten recepten te maken.

Je leert de eetbare en of geneeskrachtige kruiden herkennen en determineren. We behandelen de planten families met hun belangrijkste inhoud stoffen. Ook signatuurleer komt aan bod. De eerste praktijk dag gaan we kruidenolie, maceraten en tincturen maken. De tweede praktijk dag gaan we recepten maken om eetbare wilde planten te verwerken in je maaltijd. Deze twee dagen zijn een mooie ontdekkingstocht in de natuur en je zult veel proeven, ruiken en ontdekken.  Zodat je voortaan zelf de kruiden goed kan determineren.

Cursus delen: schriftelijk en online delen, elke week van 15 juli t/m 5 augustus 2022. Praktijkdagen: in kleine groep, op vrijdag 15 augustus en zaterdag 16 juli van 10.00 t/m 12.00 en 13.00 t/m 15.30. We maken in de ochtend een wandeling en maken samen gerechten voor de lunch van wilde ingrediënten. In de middag maken we bereidingen met kruiden zoals recepten, kruidenolie, zalf en tinctuur.

Waar: Oostzaan & Castricum NH.

Samenvatting:

  • Zomerschool: schriftelijk en online delen, elke week van 15 juli t/m 5 augustus 2022. Praktijkdagen: 15 & 16 juli Oostzaan en Bakkum, van 10.00 t/m 12.00 en 13.00 t/m 15.30 We maken samen gerechten voor de lunch van wilde ingrediënten. (maximaal 12 deelnemers minimaal 6).
  • Gratis boek: Gezondheid uit de natuur!
  • Deelname: 275,00. inclusief alle materialen, kruiden, thee en kruidenlekkers!
  • (De cursus gaat door bij voldoende aanmeldingen)

Opgeven kan ook via de mail: info@casanatura.nl, wil je een factuur op naam, mail dan je gegevens mee.