Wintertenen en voeten massage

Wintertenen en handen zijn een veel voorkomende kwaal met dit weer. Ook voor gewoon droge handen en voeten kan massage de pijn en de jeuk verlichten, maar je moet voorzichtig te werk gaan omdat de huid heel gevoelig is.
Vermijd extreme warmte. Ga dus niet je handen of voeten vlakbij een kachel of open haard opwarmen. Wissel baden in koud en vervolgens warm (niet heet) water kunnen wel helpen voor de doorbloeding.
En masseer dan daarna de huid  met massageolie of bodyboter van casa natura een goede natuurlijke bodyboter met bv. olijf en amandelolie, kokosboter, goudsbloem (helend), rozemarijn (doorbloeding) of muntolie (verwarmend).

Deze oefening is ook goed voor je Nier-energie, die onder invloed staat van het Waterelement (winter).

Ga comfortabel zitten/ liggen. Begin met het masseren van je voet aan de onderkant met wat bodyboter. Plaats je duim in de holte net achter de bal van je voet (zie afbeelding) en masseer dat punt door met je duim vijf rondjes te draaien met de klok mee. Strijk vervolgens met je duim over je voet naar de binnenkant van je enkel en stop tussen het bot van je enkel en je achillespees. Masseer ook daar vijf rondjes met de klok mee. Strijk dan met je duim over de binnenkant van je kuit richting je knieholte. Herhaal de hele serie een paar keer en doe dan je andere been. Blijf daarna nog lekker even zitten met de warmte in je rug.

1017

Masseer je handen en voeten elke dag met een beetje bodyboter dan worden ze lekker zacht en zijn ze straks weer mooi voor de zomer!

Geef een reactie