Winterkruiden

Ook in de winter is het de moeite om vaker naar buiten te gaan, op zoek naar eetbare en geneeskrachtige kruiden. Wandelen is gezond, de natuur heeft een rustgevende werking op ons. Daarnaast is beweging ook belangrijk.

Al wandelend kun je zomaar een knopje van de lindeboom proeven of een takje den meenemen naar huis om een echte winterse dennenthee van te maken. Kauw er maar eens op!

Dennen thee:

Het gebruik van dennen is al eeuwen bekend als we spreken over medicinaal en culinair gebruik. Je kunt dennenthee zetten per kop of theepot. Thee van dennennaalden heeft een hoog gehalte aan vitamine C. Het helpt bij verkoudheden, hoest en heesheid. Ondersteund bij infecties aan de urinewegen en bij lichamelijke en geestelijke uitputting.

Gebruik: Laat 3 eetlepels (verse of gedroogde) dennennaalden fijn gesneden met een mes, ca 2 minuten koken in 1 liter water, daarna 30 minuten afgedekt trekken, zeven en doe de thee dan in een thermoskan. Drink hier elke drie tot vier uur een kopje van evt gezoet met wat honing.

Geef een reactie