WEERstand

Het WEER: “Weer stand”

Daar gaan we weer, het weer verandert, na een prachtige nazomer zie je de eerste verschijnselen van de herfst. En wij gaan gewoon naar buiten. Lekker wandelen in de natuur, kijken naar de bomen die veranderen van kleur. Zoeken naar de noten en zaden die nu rijp worden. Speuren naar de grond voor de eerste zaailingen en rozetten.

Er valt in elk jaar getijde volop te ontdekken. En wat ook een fijne bijkomstigheid is, als je naar buiten blijft gaan dan verandert je gemoed mee. Je ben zachter voor de herfst en haar regendagen je kleedt je tegen kou en regen. Je leeft met de natuur mee door de seizoenen en bouwt aan je weerstand. WEERSTAND? Ja, je weerstand want in dat woord zit meer dan je denkt. Als je op ziet tegen de herfst en de winter heb je WEERZIN. Die weerzin ondermijn je gezondheid op geestelijk en emotioneel vlak. Dat doet weer wat met je lichamelijke gezondheid dus je WEERSTAND.

Voor je gezondheid is het dus beter om tijdens alle seizoenen balans te vinden met het weer. Dat doe je het best door je er mee te verbinden en naar buiten te gaan. Want elk seizoen heeft zijn schoonheid, het zijn niet enkel opbeurende praatjes. In de herfst en winter is zat te ontdekken buiten en voor dat avontuur kun je met mij mee!

Ga mee tijdens een kruiden wandeling en ik vertel je wat je nu allemaal kunt ontdekken! Of doe mee met de (online) kruiden en wildplukjaartraining en ga nog actiever op pad! Hup naar buiten, werken aan je WEERSTAND!

Om maar meteen de daad bij het woord te voegen heb ik mijn wandelingen uitgebreid o.a. samen met Local Nature Guide. (localnatureguide.com) Een nieuw superleuk initiatief. Via hun website kun je een aantal wandelingen met mij boeken die beginnen in Amsterdam West of vanuit Diemen, het Diemerbos. Local nature Guide is een boeking systeem voor natuur wandelingen in allerlei soorten en maten. En boek je een wandeling via hun met mij dan planten zij een boom daarvoor! Tot nu toe heb ik al 12 bomen “verdiend” en dat vind ik best aardig!

Voor onderstaande wandelingen kun je je opgeven bij mij via de mail, je ontvangt dan een bevestiging en de details! Ik wandel ook met groepjes vanaf 8 personen tot max. 20 personen. Vraag een wandeling op maat aan bij mij!

Groene groet, Patty Vegt

Geef een reactie