Weerstand verhogen

“Geen betere buur dan moeder natuur!”

In vele omstandigheden komt die buur, ook nu weer, met raad. Mensen vragen mij wat helpt tegen het corona virus. En buiten de adviezen die al worden gegeven, niet bij elkaar komen, en desinfecteren (waarover straks meer) kan ik alleen maar zeggen; verhoog je weerstand!

De kans je je vroeger of later toch in aanraking komt met het virus is aanwezig. En als je dan in contact komt met het virus en je weerstand is goed dan helpt het tegen het ziek worden er van.

Ook voor mensen die al wat ouder zijn of met een slechte gezondheid te maken hebben is dit toch goed om te doen.

Advies:

Je weerstand verhogen kun je doen door verse wilde kruiden te eten, gezond te eten, te ont-stressen, niet te veel zorgen maken en bijvoorbeeld in de natuur gaan wandelen. Neem extra supplementen.

Neem extra vitamine C (minimaal 800/1000mg per keer 1 tot 3 x per dag, met flavonoïden). Neem ook een goede multivitaminen met mineralen complex waarin vitamine D en de B serie ook goed vertegenwoordigd is. 

Verse wilde kruiden zoals vogelmuur (rauw eten, algemeen versterkend, ook op de luchtwegen bevat flavonoïden en vitamine/ mineralen), en weegbree (heeft antibacteriële en ontstekingsremmende werking, pijnstillende en immuun versterkende eigenschappen. Daarom wordt het vaak ingezet bij klachten van het ademhalingssysteem, zoals verkoudheid, droge hoest of bronchitis). Weegbree groeit overal, pluk een paar blaadjes maak ze schoon en eet het op, gewoon goed op kauwen. Geen grote hoeveelheden plukken of eten dat heeft geen zin. Moet je ook niet doen als je geen wilde kruiden gewend bent.  

Heermoes brandnetel en varkensgras bevatten veel mineralen (o.a. silicium) dit werkt weerstand verhogend en opbouwend, werkt ook positief op het weefsel in de luchtwegen. Vlierbessensap en ook de thee van de bloesem kan voorkomen dat virussen zich aan de cellen kunnen hechten en werkt weerstand verhogend bij griep en verkoudheid. 

Rode zonnehoed (Echinacea) is een kruid om preventief je weerstand mee te verbeteren, neem elke dag 3 x daag capsules of tinctuur hiervan , ook Zuurbes (berberis vulgaris) tinctuur is een goede tegen virus infecties. Dezelfde stoffen vind je ook in de Kurkuma (Curcuma Xanthorrhiza). Rozemarijn, tijm en Marlolein zijn mooie keukenkruiden die je weerstand versterken.

Brand takjes gedroogde rozemarijn, salie of den in ruimtes om bacteriën te doden en lucht het daarna door. Was je handen met een afkooksel er van met een paar druppels etherische olie van rozemarijn, salie en lavendel. Was je met anti- bacteriële zeep dan dood je ook je goede bacteriën wat je evenwicht weer verstoort. Etherische olie van eucalyptus, den, salie of tijm kun je verdampen voor een reinigende en frisse lucht in huis goed voor de luchtwegen en werkt bacteriedoden.

En naar buiten kan ook geen kwaad, lekker wandelen in de natuur of uitwaaien op het strand, frisse lucht en beweging!

Let op! Dit zijn tips om je weerstand te verhogen, dus preventief, bij ernstige klachten neem je natuurlijk contact op met een (huis)arts!

En voor iedereen die nu enthousiast word over kruiden uit de natuur, plant een VLIER! Dan kan je elke jaar zelf je vlierbloesem thee plukken en in de nazomer je vlierbessensap maken om de winter door te komen. Of beter nog plant er twee, een voor jou en een voor de natuur!

weerstand corona

©casanatura 2020

(Alles wat ik schrijf is mijn persoonlijke mening, met door jaren van ervaring en studeren vergaarde kennis. Er kunnen echter geen claims of rechten aan ontleend worden. Gebruik van kruiden en wilde planten moet altijd gedaan worden met gezond verstand, bij twijfel; niet doen! Beschadig of benadeel de natuur niet, pluk alleen voor eigen gebruik voor een dag. Voor uitspraken betreffende eventuele vermelde geneeskrachtige/ heilzame werking van kruiden beroep ik mij op mijn vrijheid van meningsuiting. Alle teksten en foto’s zijn eigendom van Casa Natura ©casanatura

Geef een reactie