Vlierbessen EHBO siroop

EHBO bij de eerste tekens van verkoudheid of griep!

Vlierbessensiroop met gember, honing en kurkuma. Vlierbessen kennen al van oudsher vele medicinale toepassingen. Zij hebben een antivirale werking dus bij het opkomen van verkoudheid of griepachtige verschijnselen, neem je een hete kop van deze siroop versterkt met gember, kaneel en kurkuma! Giet een bodem1/6 deel siroop in een kop en vul aan met heet water. Zo heet mogelijk opdrinken. Dit werkt supergoed!

Vlierbessen na de pluk wassen dan van de steeltjes ritsen in een pan opzetten met een bodem water. Toevoegen naar smaak op een kilo bessen, fijngesneden: kleine gemberwortel (c.a. 70 gram), 2 kleine kurkuma worteltjes, (c.a. 50 gram), sap van 1 biologische citroen en een kaneelstokje. Gebruik honing of palmbloesem suiker (amanprana) of bio rietsuiker naar smaak. (c.a. 200 gram) Alles zachtjes laten koken c.a. 30 min. Dan door een fijne zeef doen en zo heet mogelijk in uitgekookte flesjes gieten en dichtmaken.
Vergeet het etiket niet!

(Dit is een oud recept, in het originele recept gebruikte men ook smeerwortel. Inwendig gebruik van Smeerwortel is controversieel dus heb ik het bij het herschrijven van het recept er uit gelaten.)

‪#‎vlierbessen‬ of zoals mijn lief zegt ‪#‎vlierheksensiroop‬ smile-emoticon

Geef een reactie