vervolg ”Go Wild” eetbare wilde bloemen mix

Wat zit er in de eetbare wilde bloemzaden mix?

Ok, wat kan er in de eetbare wilde bloemenzaden mix zitten? Want kijk, ik ben geen laboratorium en ik hou van de natuur en laat haar zo veel mogelijk haar gang gaan. Dientengevolge kunnen er zo maar zaadjes opduiken die ik eigenlijk niet had verzameld maar toch tussen mijn verzameling terecht zijn gekomen!

Of, en dat kan ook, er zitten zaadjes tussen van kruiden waarvan de bloem wel eetbaar is maar de bladeren niet, of er zitten zaden tussen van een kruid waarvan de wortel eetbaar is maar de bloem niet… Er zijn ook kruiden waarvan je de bladeren kunt eten tot de bloei en daarna niet meer. Dit zijn allemaal dingen, feitjes en weetjes waarvan ik hoop dat ik die nog ga/kan behandelen maar waar je zelf dus over na moet denken. Want stop nooit zomaar iets in je mond omdat je denk dat het wel eetbaar is of omdat het uit de zadenmix groeit die je van mij krijgt.  Daarnaast heb ik een aantal zaden er bij gedaan die niet in Nederland in het wild voorkomen maar die ik zo belangrijk vind dat ik ze er toch bij doe zoals: Goudsbloem en Zonnebloem. Dus wat er ook op komt uit de zaadjes, kijk het na, wat is het, zijn ze eetbaar, welk deel is eetbaar, wanneer is het eetbaar en is het goed voor mij?!

Ok, dat gezegd hebbende hier opvolgend een lijst van de door mij  verzamelde zaden die in de eetbare wilde bloemenmix kunnen zitten:

 • Klaproos
 • Kaasjeskruid
 • Korenbloem
 • Guldenroede
 • Engelwortel
 • Zeepkruid
 • Bernagie
 • Zonnebloem
 • Goudsbloem
 • Raapzaad
 • Koolzaad
 • Mosterd hederik
 • Perzikkruid
 • Bijvoet
 • Boerenwormkruid
 • Salie
 • Bijenvoer
 • Vlas
 • Boekweit
 • Wilde Marjolein
 • Teunisbloem
 • Weegbree
 • Duizendblad
 • Beemdkroon
 • Muskaat Kaasjeskruid
 • Wild Kattenkruid
 • Veldsalie
 • Klaver
 • Karwij
 • Zuring
 • Koninginnenkruid
 • Heemst

 

 

 

Geef een reactie