Rozemarijn wijn

Rozemarijnwijn:
Een algemeen versterkende wijn die bevorderend werkt op de spijsvertering is rozemarijnwijn. Een stimulerende wijn die de bloeddoorstroming verbetert en verkwikt.

De wijn werkt positief op bloedvaten en je hart. Let op de wijn kan bij mensen met een lage bloeddruk je bloeddruk verhogen het werkt algemeen regulerend op de bloedruk. Maar neem je medicijnen tegen een te hoge bloeddruk dan wordt het afgeraden. Mensen met een lage bloeddruk, die een zware dip krijgen na het eten van een maaltijd kunnen wel profijt hebben van een klein glaasje van deze wijn voor het eten te nemen.

Rozemarijn werkt ook stimulerend op de baarmoeder en heeft een werking bij een onregelmatige of uitblijvende menstruatie. Maar ook daarom niet aangeraden als je zwanger bent!
Door de versterkende werking van rozemarijn kan deze bevorderend werken bij indigestie, maagpijn, darmklachten, winderigheid en kramp. Ook werkt het stimulerend op lever en gal, kleine hoeveelheden van deze wijn dan. Dus met mate en doelgericht inzetten… santé, op je gezondheid!

• Verse of gedroogde takjes rozemarijn verhouding ongeveer 1 op 5
• ca. 700 cl goede rode wijn
• 1 pot of fles van ca 1 liter inhoud

Neem de schone, uitgekookte fles en vul deze met de takjes rozemarijn. Laat dit ongeveer 15 tot 21 dagen trekken. Zeef de wijn dan door een fijn zeef. Doe de rode wijn terug in een pot of fles en vul deze aan met 100 ml cognac (voor de houdbaarheid) waarin je 250 gram honing hebt opgelost. (Niet verwarmen). Laat dit geheel nog enkele weken rusten.

Geef een reactie