Rozemarijn olie maken

Rozemarijn olie in de maak over een paar maanden zijn een paar druppels genoeg om toe te voegen aan de massagekaarsjes , massageolie en de bodyboter.

Rozemarijn is een plant met veel culinaire en geneeskundige toepassingen. Zij stimuleert de bloedsomloop, werkt versterkend voor de zenuwen, antiseptisch, bevorderd de bloedsomloop, helpt bij koude voeten en pijnen bij koud weer en uitstralende gewrichtspijnen.

De plant heeft sterke antiseptische eigenschappen en wordt al sinds de Griekse Oudheid met het geheugen geassocieerd. Bij bruiloften en begrafenissen gold rozemarijn als symbool voor liefde en gelukkige herinneringen.

Plant Rozemarijn bij het hek, brengt geluk en houd ongewenst bezoek buiten!

Deze olie zelf maken is vrij makkelijk, mits je een goede eigen biologische rozemarijnplant hebt en anders kun je de takjes kopen bij de natuurvoeding winkel.  Haal de blaadjes van de houtachtige steel af en kneus ze licht. Neem een klein gesteriliseerd potje en vul deze met de blaadjes tot de rand dan giet je de amandelolie op de blaadjes tot deze bijna overloopt. Laat geen blaadjes uitsteken maar zorg dat ze helemaal onder staan, gebruik desnoods een schoongemaakt steen. Laat deze olie twee weken in het licht staan en daarna nog een maand trekken. Zeef dan de olie door een zeef en fijne doek, knijp de doek helemaal uit en bewaar in afsluitbare donkere glazen potjes.

Geef een reactie