Naar buiten!

Ont-stressen in de natuur!

Om even bij te komen van de stress van alle dag is er niets beters dan even de natuur in te gaan! Het groen, de bomen, de natuur is een anti-stress middel bij uitstek. Ga je dan ook nog wat ondernemen zoals wandelen of een activiteit, doe eens leuke kleine opdracht om je mind te verzetten en je zintuigen aan te zetten, dan ben je weer een stuk meer ontspannen.

Maak eens een mandala van blaadjes of stenen of wat je ook maar kunt vinden, een kunstwerk voor moeder Aarde! Een offer van dankbaarheid. Het is heerlijk om te doen. Als ik zelf zo’n kunstwerkje tegenkom dan verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. šŸ™‚

Dat is precies wat mensen zo leuk vinden aan een ‘kruidenwandeling’, je bent in de natuur en je beweegt, ook heel belangrijk. Dan ga je ook nog wat doen! Je ontdekt nieuwe plantjes, je zet je zintuigen aan. Zo belangrijk en zen allemaal.

En helemaal niet moeilijk, je kunt zelf natuurlijk ook een ommetje maken. Gewoon in je eigen omgeving, of doe eens gek en ga naar een park of natuurgebied.

Doe dan eens de volgende oefening: zoek vier takjes van ongeveer dezelfde grote. Maak een vierkant ervan op een mooi rustig plekje, het liefst aan de rand van een veldje of berm. Zoek nu heel geconcentreerd naar wat er binnen het vierkant groeit. Zie je wat? Gras wellicht maar ook een madelief of een blaadje klaver, een paardenbloem? Kijk hoeveel je er kunt vinden en verwonder je daarover!

Ga je een keer mee met een mindful wandelen. Zie de agenda voor alle datums >>

Geef een reactie