Look zonder look humus

De look zonder look… de wat? Look zonder look heeft deze vreemde naam gekregen omdat hij ruikt en proeft naar look. Maar hij voldoet totaal niet aan de kenmerken van de uien (Allium) familie. Zo zijn de uiachtige allemaal bolletjes waaruit lange holle stengels groeien, waaraan na de bloei mooie broedbolletjes komen.  

De look zonder look is er één van de kruisbloemen familie. Mensen die bij mij de jaartraining doen weten het ondertussen wel, kruisbloemen, allemaal eetbaar! En let op de kenmerken van deze familie; bloemen en bloemknopjes tegelijkertijd aanwezig, na de bloei hauwtjes, boontjesachtige zaadpeulen, die je vaak ook kunt eten.

De look zonder look is heerlijk om te versnipperen over je maaltijd, in een salade of kruidenboter. Dit keer gaat hij in de humus!

Onkruid humus:

  • 1 kop look zonder look, blad en bloemen
  • 1 kop gemengde kruiden zoals: daslook, weegbree, duizendblad, 7-blad
  • 2/3 kop gekookte kikkererwten
  • 6 eetlepels witte tahin
  • Scheut daslookolie
  • Citroensap van een citroen
  • Peper en zout naar smaak

Was de (on)kruiden en dep ze droog, de bloemetjes was je niet. Meng ze in een ruime kom met de gekookte kikkererwten, de tahin en alle andere ingrediënten. Voeg net zoveel water toe als nodig is om met de staafmixer of blender door de massa heen te komen. Meng tot een mooie substantie, het hoeft niet superfijn te zijn. Breng op smaak met peper, zout en evt. nog wat citroensap.

Op een geroosterd zuurdesembroodje. Heerlijk en gezond!

Look zonder look in bloei.

#wildplukken, #onkruid, #herborist, #eetbarewildeplanten #kruiden

Meer weten en DOEN met eetbare wilde planten?! Geef je op voor de ONLINE of complete JAARTRAINING KRUIDEN & WILDPLUKKEN! > Start elke maand> Jaartraining Kruiden & Wildplukken – CASA NATURA

Geef een reactie