23 april: Kruidenwandeling, ontdek kruiden, bomen, struiken en bloemen

De eerste wandeling van dit jaar vonden we in de natuur vooral veel ontluikende planten en bomen. De natuur is net wakker en je moet op de knieën zoeken naar veldzuring bijvoorbeeld en look zonder look of weegbree. Maar volop groeide al de brandnetels, kleefkruid en speenkruid. We zagen paarse brandnetel, scheerling, piepkleine hondsdraf en plukte wat jong vlier en braamblad voor de thee, er waren zelf al wat stekjes aan de watermunt die mee naar huis gingen om verder thuis op te groeien.

Berken sap aftappen van een prachtige oude Berk was eerst niet gelukt, te oude tak vermoed ik. Later aan een andere tak wel een flesje vol sap gekregen. Dit sap is rijk aan slijmstoffen goed voor je binnenste, “van mond tot kont” zeggen ze. En het smaakt hemels, fris iets zoetig en zit vol levenskracht!

berkensap20160105_160343

Zaterdag 23 april gaan we weer!

Ga mee met een kruidenwandeling en ontdek welke kruiden, bomen, struiken en vruchten er op dat moment groeien in de natuur. Ruik, proef en bekijk die bekende blaadjes die je altijd al gezien hebt maar waarbij je nooit op het idee kwam om ze in je mond te stoppen of niet durfde. Ontdek wat voor waardevolle stoffen er in deze “gewone” blaadjes zitten en hoe lekker puur ze smaken!

Eetbare wilde planten bevatten vitaminen en mineralen die je niet of nauwelijks in supermarkteten kunt vinden, daarnaast bevatten zij een aantal waardevolle stoffen die wij nodig hebben om gezond te blijven.  Als je zo door de natuur loop zult je verbaast staan van wat er allemaal groeit en hoe je dat kunt verwerking in je maaltijd!

We beginnen de wandeling met een korte introductie met een kopje verse kruiden thee met wat lekkers. Daarna gaan we wandelen in het gebied ongeveer 1 1/2 a 2 uur, we verzamelen wat kruiden. Na de wandeling krijg je nog uitleg over de kruiden die je hebt verzameld en wat je er mee kunt. Tenzij het stortregent gaan we met de geplukte kruiden een recept maken die je mee naar huis kunt nemen zo blijven de kruiden ook beter hangen!

Je krijgt een mapje met informatie en recepten mee naar huis en de door jou zelf verzamelde kruiden of kruidenproduct natuurlijk!

Afhankelijk van het seizoen wandelen we in andere gebieden maar zal voornamelijk rond Amsterdam/ Zaanstad zijn. Als je je aanmeld voor de wandeling krijg je alle informatie en het adres. Aanmelden via de pagina of stuur een mail naar: info@casanatura.nl

Kosten deelname: €15,00

***AANMELDEN***

[contact-form-7 id=”60″ title=”aanmelden”]

Geef een reactie