Kruiden & wildpluk voorjaarscursus 2020

Deze cursus is een praktijk gerichte kennismaking met kruiden gebruik, geneeskrachtige en of eetbare wilde planten!

Twee maanden lang ontvang je elke week een cursus deel, in totaal 8 delen. Je krijgt de delen schriftelijk per mail. Je kunt het ook zelf downloaden via de website. Daarnaast zijn er twee datums gepland om in de natuur de behandelde planten te bekijken en om een aantal recepten te maken.

Je leert de eetbare en of geneeskrachtige kruiden herkennen en determineren. We behandelen de planten families met hun belangrijkste inhoud stoffen. Ook signatuurleer komt aan bod. De eerste praktijk dag gaan we vooral kruidenolie, maceraten en tincturen maken. De tweede praktijk dag gaan we recepten maken om eetbare wilde planten te verwerken in je maaltijd. Deze twee dagen zijn een mooie ontdekkingstocht in de natuur en je zult veel proeven, ruiken en ontdekken.  Zodat je voortaan zelf de kruiden goed kan determineren.

In een aantal korte cursus delen word je wegwijs gemaakt in de basis begrippen van kruiden en wilde planten kennis zodat je zelf een middeltje tegen ontstoken huid kan maken. En weet welke wilde planten een echt superfood zijn en goede gezonde aanvulling op je voeding!

“Kennis van de natuur is liefde voor de natuur”!Want dat zie je aan mensen die horen over de bijzondere eigenschappen die planten en bomen hebben. Hoe super-wonderlijk zit onze natuur in elkaar en hoe gul is zij in haar overvloed, en hoe belangrijk is zij voor ons! Als je daar kennis van neemt kan het niet anders dan dat je anders naar de natuur gaat kijken en “liefs uit de natuur”, wordt “liefde voor de natuur”!!

Online cursus: Deze kruidencursus is en “e-learning” cursus wat betekend dat je de cursus delen elke week twee maanden (8 delen) met teksten in PDF krijg toegestuurd per mail, deze kun je printen en in een speciale map bewaren zodat je een mooi boek werk krijgt die je altijd weer kunt gebruiken. Elke week krijg je nieuwe informatie over eetbare wilde planten en geneeskrachtige kruiden. Er is altijd een: ‘’kruid van de week’ waar we dieper op in gaan. Alle informatie die er is over deze plant wordt verzameld en we gaan ook op zoek naar het kruid. Ruiken, proeven, thee of kompressen van maken. Kruidenolie of laten drogen, dit kruid zal je niet meer vergeten!

Er zitten soms ook opdrachten bij, deze stuur je per mail weer in, als dat nodig is. Vragen stuur je via de mail. Ook krijg je toegang tot de besloten Facebook groep waarin de onderwerpen worden besproken en waar je vragen kunt stellen. Hier kan je ook met andere cursisten tips en tricks uitwisselen.

Momenten om te genieten voor jezelf en omdat je het verdient, met liefde voor de natuur!

Doen: opgeven via de mail of formulier op deze pagina, max deelname 12 personen, minimale aantal deelnemers 6 personen.

 • Start: 1 april t/m 20 mei
 • Wat krijg je:  8 weken lang kruidencursus, een deel per week
  • 2 praktijk dagen op 19 april & 17 mei
 • Kosten:  €247,50  
 • De praktijkdagen zijn buiten in de omgeving van Castricum (duin en bos).
 • (De cursus gaat door bij voldoende aanmeldingen)

Meld je hier aan voor de kruiden & wildpluk cursus het jaar rond:

  Meld je hier aan voor:

  Uw (voor & achter) naam (verplicht)

  Uw adres straat, postcode plaats (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  meld mij aan voor de voorjaars cursus 2020

  Geef een antwoord