Kruiden tips bij regenachtig weer!

Tja je moet wat met dat slechte weer. Niet naar buiten dan maar binnen aan de slag.

Wilgen tinctuur

Vandaag tinctuur in de maak van wilgenbast. 🍃🌳
Je neemt, snoeit, de jonge groene twijgjes van ca. 6 mm van Schietwilg of Knotwilg, of let op wie aan het snoeien is! Schil de bast er af. Zitten er katjes tussen kun je die laten zitten. In een schone pot met sterke alcohol ongeveer 50%. Dan minimaal 6 weken in het donker laten staan!Na 6 – 8 welken zeef je de vloeistof door een fijne zeef of kaasdoek. Bewaar in donker glazen potjes of flesjes.

De Wilgenbast tinctuur tegen pijn bij artrose of reuma achtige klachten. Gewrichten en spierpijn. Niet bij hartklachten -medicatie of plaspillen nemen of tijdens zwangerschap. Dosering op aanvraag en in overleg met een (Natuurgeneeskundig) arts.

Kurkuma maskertje tegen ouderdomsvlekken

Vreemd papje op je handen smeren? Dit is kurkuma met peper, kikkererwtenmeel/ havermeel. Peper versterkt de curcumine. Dit maskertje is goed tegen bruine huidvlekken ook wel ouderdomsvlekken genoemd…. meng het droge poeder 4 delen meel 1 deel kurkuma snuf peper. Leng aan met een lekkere olie zoals tarwekiemolie en houd het 20 minuten vol op je handen. Daarna goed schoonmaken met olie. Anders krijg je de gele kleur er niet af!!

Smeerwortel blad olie

De wortel van deze smeerwortel zit al in pan. Dit jonge blad gaat niet weg. Deze snij ik klein en dan gaat het met sesamolie en olijfolie au bain Marie een paar uur verwarmen in de pan. Heel zachtjes op een kaarsvlammetje zodat het ongeveer rond de 40 graden blijft.

Dan zeef ik de olie en deze gaat weer een keer als extra ingrediënt bij de bodylotion of anti-rimpel crème. Met regenererende eigenschappen!

Geef een reactie