Eetbare wilde bloemen guerrilla

Sommige zaden, de meeste eigenlijk, zijn zo bijzonder mooi dat je ze zo in een lijstje kan doen om aan de muur te hangen en eeuwig naar kan kijken. De natuur maakt de mooiste creaties, organische vormen, bloemen, planten en zaden. Soms denk ik heel even dat het is voor de mens zodat haar bewondering en genade eindelijk over het planten en bomenrijk zal vallen.

Maar even zonder dollen, ze zijn echt prachtig en heel bruikbaar! Ons eten komt er uit voort dus laten we ze vooral oogsten en ruilen en delen en ons niets aantrekken van grote bedrijven die patenten aanvragen!

Na de aankondiging van de gratis eetbare wilde bloemen zaden op FB werd het een gekkenhuis, de aanvragen en bestellingen stroomde binnen. Dus nadat ik eerst de betaalde bestellingen had gedaan en de eerste aanvragen met adres had ik nog maar een 30 tal zakjes over om te verdelen over de mensen die als laatste hun aanvraag via de “”go wild” pagina deden. Dus voor hen die nog niets ontvangen hebben, sorry maar dit jaar ga ik al weer van start met het inzamelen van de zaden en zal ik het opnieuw op de website aankondigen zodat je weer een kans hebt!

Voor degene die wel de zaden hebben ontvangen of als je zelf gaat kopen (wilde bloemen of vlinder en bijenmengsels) hierbij het recept van de guerrilla bloemenbom!

  • handje vol zaden
  • 2 koppen compost of aarde
  • 1 kop kleipoeder (van verse klei de helft en dan mengen met water)
  • water

Meng 2 delen compost met een deel kleipoeder, voeg de zaden toe en kneed met water tot een massa waar je makkelijk bollen van kunt kneden. Laat de bommetjes opdrogen in het donker. Als je ze nog niet gebruikt sla ze dan koel en donker op. In het voorjaar tijdens een lekkere regen periode trek je er dan op uit om je bommen op kale vlakte of waar je maar wilt te gooien!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie