30 day Less Soap Challenge

De 30 dagen minder zeep uitdaging!

30 dagen minder zeep gebruiken, stel je even voor visueel hoeveel minder zeep of douche producten je op je huid smeert, door het putje spoelt, in ons drinkwater terechtkomt en uiteindelijk in de natuur. De helft minder plastic verpakkingen de helft minder vervoer van deze producten en de helft minder belasting op het milieu. “Piece of cake” niet?!

En je huid is je er dankbaar voor! Je huid en je lichaam worden als je elke dag zeep gebruikt, in wat voor vorm dan ook: douche producten, haar shampoos, handzeep etc, belast met chemische troep dit je lichaam indringt via de huid. De huid is ons grootste orgaan, je hebt het vast wel eens gehoord, wat je op je huid komt trekt naar binnen, 60% van de stoffen die je op je huid smeert komt uiteindelijk in je bloedbaan terecht!

Door te wassen met zeep breek je het natuurlijke vetlaagje die je huid zelf produceert af. Je huid maakt dit laagje niet voor niets het beschermd je lichaam tegen bacteriën en schimmels. Het zorgt voor een optimale zuurgraat van je huid, de zogenaamde PH waarde. Een gezonde huid is dus een huid die zijn eigen systeem kan volgen. Wat je doet als je jezelf wast met zeep elke dag, je verwijderd het waardevolle vetlaagje en stelt je huid bloot aan bacteriën en schimmels. Want door je huid systeem in de war te schoppen elke dag weer raakt het uit balans, het droogt uit waardoor je het weer in moet smeren met olie of lotion tegen een droge huid. Vaak bevatten die lotions en butters ook de nodige chemische stoffen en al met al volg je zo een cyclus van huidproblemen die je zelf veroorzaakt. En de verzorgingsproducten industrie lacht zich een breuk natuurlijk. Dat wij daar met zijn alle zo in gestonken zijn!

Want zeg nou zelf, stink jij elke dag? Moet je echt jezelf elke dag wassen met zeep?

 

OKTOBER

De herfst is gekomen, je draagt meer kleding en hebt minder zin om lang te douchen, de perfecte tijd om te beginnen met minder zeep. Vanaf 1 oktober ga ik 30 dagen lang in op de voordelen voor je gezondheid en zal ik recepten delen voor huidvriendelijke behandelingen. Zie je dit pas in oktober dan stap je gewoon in en ga je door tot in november!

Meld je hier aan om twee keer per week (alleen in oktober) de ‘Less soap challenge’ mail te onvangen met tips, informatie over de huid en recepten!

[contact-form-7 id=”682″ title=”Opgeven Less soap challange”]

 

Graag hoor ik of je meedoet en wat je ervaringen zijn!

 

Geef een reactie