2de jaar kruiden & wildpluk jaartraining

Verdieping in voeding en geneeskracht!

Een KRUIDEN & WILDPLUKKEN VERDIEPINGS JAAR waarin je de basiskennis die je al hebt gaat uitbreiden! In dit jaar gaan we herhalen en uitbouwen met o.a. de plantenfamilies en inhoud stoffen. Ook kijken we op een holistische manier naar de kruiden, niet alleen de wetenschappelijke werking maar of het kruid jou persoonlijk aanspreekt en wat het dan voor jou gezondheid kan doen. Zowel de signatuurleer als de plantenfamilies, bevatten handige handgrepen om planten te herkennen en om te onthouden waar ze goed voor zijn.  Je leert planten beter kennen met hun eigenschappen en hun uiterlijke kenmerken.

Daarnaast gaan we brouwen! We maken verschillende bereidingen en gaan koken in de natuur. Omdat dit een kleine groep is kunnen we de praktijk dagen afstemmen op jullie wensen. De ene keer meer eetbare wilde planten herkennen en bereiden de andere keer meer de nadruk op kruiden preparaten voor je gezondheid maken. In de winter gaan we twee keer naar binnen om verschillende bereidingen te maken.

Deze kruiden & wildpluk cursus is een vervolg op de kruiden en wildpluk jaartraining. In het eerste jaar maak je kennis met eetbare wilde planten die elke maand in de natuur te vinden zijn. Wat je er mee kan maken, hoe je het kan eten en de geneeskrachtige werking.

In dit 2de jaar gaan we, naast herhalen, ons meer verdiepen in de kruiden. De kruiden uitwerken, dit doe je mede ook zelf! Elke deelnemer kiest een kruid of krijgt een kruid welke je gaat uitwerken op een bepaalde manier. Dit kruid deel je met de andere deelnemers. Dus meer zelf onderzoeken! We behandelen de belangrijkste en meest gebruikte geneeskruiden. Die je kunt inzetten bij de meest voorkomende alledaagse kwalen.

Preventie door middel van het eten van wilde planten, het regelmatig in de natuur zijn om op zoek te gaan naar de kruiden, op een gemakkelijke manier opnemen van de kruiden en gezonde voeding.

Natuur is een bijzonder “ding”, zonder kunnen wij niet leven, maar aan de andere kant, lijkt het ook zo gewoon.  En de mens gaat er zo onnadenkend mee om. Verbinding met, brengt een hele andere manier van naar de natuur kijken en beleven met zich mee.

Praktisch:

Deze vervolgcursus bestaat uit 12 delen die je schriftelijk krijgt opgestuurd. De delen kun je zelf printen en bewaren in een map, dan heb je een mooi naslag werk. Op de website van Casa Natura zal er elke week een kruid staan dat wordt uitgediept. Dit kruid kun je ook downloaden en printen, zo breid je kruiden bibliotheek gestaagd uit!

In de besloten Facebookgroep of appgroep kan je informatie vinden en uitwisselen. We komen 10 dagen bij elkaar elke maand op een zaterdag. Dan gaan we in de natuur op zoek naar kruiden. We maken gerechten er mee, bespreken de kruiden en maken er geneeskrachtige producten mee.

Heb je niet het eerste jaar meegedaan maar denk je over de nodige basiskennis te beschikken dan kan je uiteraard ook meedoen!

Samenvatting:

Start: ELKE MAAND!

Schriftelijk: 12 maand, elke 1e van de maand een deel. Elke week een kruid op de website.

Praktijkdagen: 10 praktijkdagen elke maand behalve mei & september. Mis je een keer dan kun je een gelijke wandeling inhalen.

Winterworkshops binnen: 1. wilde kruiden en het maagdarmstelsel, bereiden bittere pil en theemixen met gedroogde kruiden. 2. Relax, kruiden voor je ontspanning, tegen stress en voor uitwendige toepassingen. Theemix en huid crème.

Tijdens de praktijk dagen verzamelen we kruiden uit het wild en maken we recepten ermee. We gaan koken in de natuur. We maken medicinale producten en is er een middag waarop uitgebreid het spijsvertering systeem, en het belang daarvan voor je hele gezondheid, aan bod komt. We maken de bittere pil. We bestuderen verschillende kruiden, in april groeien een aantal belangrijke voorjaarskruiden. In de zomer gaan we buiten koken In het najaar gaan we op zoek naar wortels. Daar maken we ook meteen producten mee.

Kosten: €525,00 per jaar. Inclusief. Deelnemers van de KRUIDEN & WILDPLUKKEN jaartraining kunnen een korting code krijgen, vraag er naar! (mail naar info@casanatura.nl)

SCHRIJF JE HIER IN: 2de jaar Kruiden & wildplukken verdieping – CASA NATURA