Project 7-blad

Studiegroep Project 7-blad is een nieuwe groep in Noord-Holland in samenwerking met Anneke Bleeker, wie kent haar niet van de “nooit geweten dat je … kan eten boekjes” en haar natuur projecten. De studiegroepen zullen (in ieder geval) eens per twee maanden plaats vinden.

Het doel van deze studiegroepen is: zoveel mogelijk oude kennis over voeding, kokkerellen, persoonlijke verzorging, huismiddeltjes tegen allerlei kwaaltjes en veel andere zaken weer van onder het vloerkleed vandaan te halen. Onze voorouders hadden hierover veel kennis, die door de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie naar de achtergrond is verdrongen. Er is in het ‘reguliere’ circuit nog maar zo weinig kennis overgebleven op dit gebied dat het hoognodig tijd wordt om hieraan weer volop aandacht te besteden.

Wil je meedoen aan de studiegroepen geef je dan op via onderstaand formulier of stuur een mail naar: info@casanatura.nl. Kosten van deze middagen zijn 10,- euro. Per keer. Activiteiten en onderwerpen zijn elke keer anders en je kunt ook zelf een onderwerp aandragen!

AGENDA:

  • 14 januari, Studiegroep project 7-blad. Zuurkool maken met Anneke Bleeker
  • 1 april, zaterdag: Studiegroep Project 7-Blad (CBDolie maken) 13.00 locatie Westknollendam. opgeven: info(at)casanatura.
  • 30 april, zondag 14.00: Protestwandeling HET SCHOORLSEBOS MOET BLIJVEN! 14.00 verzamelen in Groet. Thema: eetbare natuur nu, details volgen, opgeven: info(at)casanatura. Geen kosten. (Zie ook “Het Schoorls bos moet blijven”)
  • 7 mei, zondag: Studiegroep Project 7-Blad. vanaf 13.00 locatie Westknollendam. Thema’s: kefir uitwisselen en Aloë Vera. Opgeven: info(at)casanatura.
  • 10 juni, zaterdag 13.00:  Studiegroep Project 7-Blad. vanaf 13.00 locatie Westknollendam. Opgeven: info(at)casanatura.

 

20150906_151450

Meld je hier aan voor de studiegroep van het project 7-blad. Ook als je meer informatie wilt.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw bericht

UPDATE 01-2017

Het was reuze gezellig en lekker druk en rommelig het zuurkool maken en citroenen op zout zetten in WKD. Er kwamen weer veel tips voorbij over de citroen b.v. waar je in je huishouden bijna alles mee kunt doen, dus chemische middelen de deur uit en citroenen er in. bicarbonaat is trouwens ook zoiets wat je multifunctioneel in kunt zetten. Maak er tandpasta van of deodorant. Maar je kunt er ook heel goed mee schoonmaken of brood bakken. Zo zie je maar weer.

Laten we voor de volgende keer de recepten van ons alle eens bundelen zodat we een soort van naslag werk krijgen?!

dscn3703

UPDATE 19-09-2016

Het Project 7-blad is een studiegroep niet echt een cursus, maar je leert er natuurlijk wel veel! Want de meeste van ons hebben echt nog wel wat oude kennis verstopt zitten binnen in ons geheugen. Gebruik van kruiden en planten uit de natuur om te eten en voor in het huishouden. Een meer natuurlijke manier van leven. Gezond houden van lichaam en geest en minder afhankelijk zijn van medicijnen. Gewoon oude slimme wijsheden en boerenverstand! 
De deelnemers dragen zelf onderwerpen aan die we dan kunnen gaan bestuderen. Dat is ook wel weer erg leuk natuurlijk want dan kun je je eigen onderwerpen uitdiepen en kom je andere onderwerpen tegen die weer nieuw zijn.
Komende zondag gaan we wandelen in de omgeving, naar een dijkje langs het water met een leuke pionier begroeiing. En wil ik graag smudge sticks gaan maken daar is het nu de tijd voor en uit de wilde tuin achter mijn huis kunnen we de kruiden plukken.
 
Ik heb er zelf veel zin in!
 
De kosten zijn 10,00 per keer. Afhankelijk van of we iets maken wat extra kost zoals kruidenolie of crème dan komt er iets kostprijs bij of met eten maken e.d.
Plan is om elke twee maanden samen te komen in Westknollendam. De eerste keer komt Anneke Bleeker ook in ieder geval en kunnen we met elkaar kennis maken.
 
De dag is nu op een zondag maar al naar gelang de wensen kunnen we die dag veranderen naar vrijdag of zaterdag en/of vaker bijeen komen.
Ken je mensen die ook evt. geïnteresseerd zijn dan zijn ze van harte welkom.
 7-BLAD%20WEST-KNOLLENDAM