Kruiden & wildpluk Academie weekeind Ardennen 24-25-26 mei 2019

Kruiden & wildpluk academie in de prachtige Ardennen!

Kennis

Onze voorouders aten alleen maar uit de natuur zij waren jagers en verzamelaars. En trokken er dagelijks op uit om hun groente uit de natuur te plukken. Wilde planten bevatten inhoud stoffen die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

Eetbare wilde bloemen en planten zijn daarom een belangrijke aanvulling op onze voeding! In dit weekeind gaan we op zoek naar wilde kruiden in de mooie natuur van de Ardennen, we gaan er mee koken. Je leert de verschillende plantenfamilies en hun belangrijkste inhoud stoffen. Bij welke klachten kun je de verschillende planten het best inzetten. Je leert de planten herkennen (determineren) proeven en op waarde schatten. De signatuur van planten zegt ook vaak wat over de werking en voor wie ze geschikt zijn. We richten ons ook op de makkelijke kruiden die je in je dagelijks leven eenvoudig  kunt verwerken in voedsel maar ook in je EHBO kistje.

Praktijk

We gaan producten maken met wilde kruiden zoals kruiden-maceraat, tinctuur, massage en huidolie. We maken geneeskrachtige zalf en bloemen hydrolaat. We maken plantaardige (vegan) lunch en diner met kruiden die ook een gezonde en medicinale werking hebben. Thee mixen samenstellen en kruidensap persen voor helende of detox doeleinde.

In contact  met de natuur

De natuur werkt rustgevend, en wandelen doet wat met je hersens. De combinatie van wandelen in de natuur alleen al kan helend werken. Ontdek je eigen kruid. Tijdens de wandelingen is er ruimte om zelf op zoek te gaan naar jou kruiden en wat dat jou nog meer kan brengen want verbinding met de natuur kan je nog meer inzichten geven. We doen kleine opdrachten voor de zintuigen. Vertrouw op de intuïtieve oude kennis en verbinding die er is.

Na dit weekeind kun je planten herkennen en gebruiken. Je kunt op verschillende manieren de planten verwerken in dagelijkse toepassingen zowel

inwendig als uitwendig.  Je kunt de kruiden verwerken in de maaltijd en zal waarschijnlijk vaker in de natuur te vinden zijn!

#plantpower #plantaardig #superfoodvaneigenbodem #greenlife #holistisch #lovenature

Praktische informatie

  • Begeleiding door natuurgids, wildplukgids/kok en herborist i.o. Patty Vegt van Casa Natura.
  • Datum: 24, 25, 26 mei (vrijdag t/m zondag)
  • Bijdrage: €370,00 euro, inclusief alle maaltijden, 2 x ontbijt, 2 x lunch, 2 x diner (exclusief je verblijfskosten op de camping)
  • Verzamelen: vrijdag 24 mei om 12.00 bij de receptie van camping Barvaux. Kennis maken en wandeling. Inchecken is vanaf 15.00.
  • Adres: Outdoor Camping Barvaux, Rue Haute Commene 50, 6940 Barvaux-sur-Ourthe. België.
  • Overnachting: naar wens, zelf je overnachting reserveren. Je kunt ook je tent, camper etc. meenemen daar is altijd plaats voor. Boeking is exclusief deze kosten!
  • Camping boeken https://campingardennen.nl
  • www.casanatura.nl aanmelden via info@casanatura.nl    contact 06-51354528

Uw (voor & achter) naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

aanvraag digitale brochure Wilde kruiden academie Ardennen