Kruiden & wildpluk verdieping 2e jaar cursus

2de jaar kruiden & wildpluk cursus het jaar rond.

Verdieping in voeding en geneeskracht!

Deze kruiden & wildpluk cursus is een vervolg op de kruiden en wildpluk cursus “Liefs uit de natuur” het jaar rond. In het eerste jaar maak je kennis met eetbare wilde planten die elke maand in de natuur te vinden zijn. Wat je er mee kan maken, hoe je het kan eten en wat het doet voor je lichaam en de geneeskrachtige werking.

In dit 2de jaar gaan we meer verdiepen in de kruiden. De kruiden uitwerken, dit doe je ook mede, zelf! Dus meer zelf onderzoeken. We behandelen de belangrijkste en meest gebruikte geneeskruiden. Die je kunt inzetten bij de meest voorkomende alledaagse kwalen.

Preventie door middel van het eten van wilde planten, het regelmatig in de natuur zijn om op zoek te gaan naar de kruiden, op een gemakkelijke manier opnemen van de kruiden en gezonde voeding.

Natuur is een bijzonder “ding”, zonder kunnen wij niet leven, maar aan de andere kant, lijkt het ook zo gewoon.  En de mens gaat er zo onnadenkend mee om. Verbinding met, brengt een hele andere manier van naar de natuur kijken en bleven met zich mee.

Deze vervolg cursus bestaat uit 12 delen die je schriftelijk krijgt opgestuurd. De delen kun je zelf printen en bewaren in een map, dan heb je een mooi naslag werk. Op de website van Casa Natura zal er elke maand een kruid staan dat wordt uitgediept. In de speciaal besloten Facebook groep kan je informatie vinden en uitwisselen. We komen 4 dagen bij elkaar in april. Dan gaan we in de natuur op zoek naar kruiden. We maken gerechten er mee, bespreken de kruiden en maken er geneeskrachtige producten mee. Dat is de ene dag tincturen en maceraten maken en de andere dag koken, gerechten met wilde planten.  Determineren en plantenfamilies en de daarbij behorende belangrijkste inhoud stoffen.

Samenvatting:

Schriftelijk:  12 maand, elke deel 1e van de maand.                                                             

Praktijkdagen: 4 praktijkdagen in april 2019; 25, 26 & 27 april van 10.00 -12.00 & 13.00 16.00, en een dagdeel in het najaar op 15 november.

Tijdens de praktijk dagen gaan we de praktische dingen doenJ. We verzamelen kruiden uit het wild en daar maken we recepten mee. We gaan koken in de natuur. Ook maken we medicinale producten en ga ik op een middag uitgebreid in op het spijsvertering systeem en het belang daarvan voor de hele gezondheid. De kruiden die daarbij noodzakelijk zijn en welke je gezondheid kunnen verbeteren. Welke kruiden je neemt bij welke klachten.  We bestuderen verschillende kruiden, in april groeien een aantal belangrijke voorjaarskruiden. In het najaar gaan we op zoek naar wortels. Daar maken we ook meteen producten mee.

Kosten:  €265,00 per jaar. Inclusief. Opgeven>>>