2de jaar kruiden & wildpluk cursus verdieping

2de jaar kruiden & wildpluk cursus het jaar rond.

Verdieping in voeding en geneeskracht!

Deze kruiden & wildpluk cursus is een vervolg op de kruiden en wildpluk cursus “Liefs uit de natuur” het jaar rond. In het eerste jaar maak je kennis met eetbare wilde planten die elke maand in de natuur te vinden zijn. Wat je er mee kan maken, hoe je het kan eten en wat het doet voor je lichaam en de geneeskrachtige werking.

In dit 2de jaar gaan we meer verdiepen in de kruiden. De kruiden uitwerken, dit doe je ook mede, zelf! Dus meer zelf onderzoeken. Ontdek de kruiden die bij jou passen en waarom. Verbind je met deze kruiden. We behandelen ook de belangrijkste en meest gebruikte geneeskruiden. Die je kunt inzetten bij de meest voorkomende alledaagse kwalen.

Preventie door middel van het eten van wilde planten, het regelmatig in de natuur zijn om op zoek te gaan naar de kruiden, op een gemakkelijke manier opnemen van de kruiden en gezonde voeding.

Natuur is een bijzonder “ding”, zonder kunnen wij niet leven, maar aan de andere kant, lijkt het ook zo gewoon.  En de mens gaat er zo onnadenkend mee om. Verbinding met, brengt een hele andere manier van naar de natuur kijken en bleven met zich mee.

Deze vervolg cursus bestaat uit 12 delen die je schriftelijk krijgt opgestuurd. De delen kun je zelf printen en bewaren in een map, dan heb je een mooi naslag werk. Op de website van Casa Natura zal er elke maand een kruid staan dat wordt uitgediept. In de speciaal besloten Facebook groep kan je informatie vinden en uitwisselen. De kruiden worden persoonlijker. Welk kruid trok als eerste jou aandacht? Verzamel alle informatie die er is van dit kruid! 

Samenvatting:

Schriftelijk:  12 maand, elke deel 1e van de maand.                                                             

Praktijkdagen: Omdat niet iedereen mee kan/ wil met de excursies. Doe we de praktijkdagen apart en in overleg. Dit is dus optioneel en hoort niet standaard bij de jaarcursus. Een dag in de zomer om te wandelen, te plukken en te proeven. Een dag in het najaar om olie en zalf te maken en de kruiden families te bespreken. Voor deze dagen is van te voor opgeven verplicht en er komen dan extra kosten bij voor deze dagen.  (1 juni, 10.00 t/m 15.00 inclusief lunch met wilde kruiden. 15 november, 13.00 t/m 16.00 workshop, kruiden en inhoud stoffen. We maken kruidenolie, kruiden (fytotherapie) capsules, tinctuur en zalf. Kosten voor beide dagen €97,00.) Meer informatie en opgeven per mail.  

Tijdens de praktijk dagen gaan we de praktische dingen doen! We verzamelen kruiden uit het wild en daar maken we recepten mee. We gaan koken in de natuur. Ook maken we medicinale producten en ga ik op een middag uitgebreid in op het spijsvertering systeem en het belang daarvan voor de hele gezondheid. De kruiden die daarbij noodzakelijk zijn en welke je gezondheid kunnen verbeteren. Welke kruiden je neemt bij welke klachten.  We bestuderen verschillende kruiden, plantenfamilies en hun inhoud stoffen in juni groeien een aantal belangrijke kruiden. In het najaar gaan we op zoek naar wortels. Daar maken we ook meteen producten mee.

 

Kosten:  €175,00 per jaar.  Opgeven>>>

Inclusief 2 praktijkdagen:  € 272,00

Cursisten van het 1e jaar krijgen korting! Vraag naar de kortingscode per mail!