Mindful wandelen

Tijdens deze wandeling neem je de tijd om je zintuigen aan te zetten. Je gaat niet op zoek naar een kruid, je krijgt geen les in plantenfamilies. Je wandelt in rust, niet in stilte trouwens, je mag gewoon praten. Dat is juist essentieel om al wandelend je aandacht te richten op je omgeving. Wat ruikt je nou eigenlijk in het bos, of wat hoor je? Je zintuigen mogen aan en je gedachten mogen uit.

De natuur werkt rustgevend, en wandelen doet ook wat met je hersens. De combinatie van wandelen in de natuur alleen al kan helend werken. We wandelen eerst een half uurtje om even de laatste spanning en gedachten kwijt te raken. Je bent aangekomen in de natuur. Dan richt je je met een paar oefeningen op de flora en fauna in je omgeving.  Deze oefeningen zijn er op gericht dat je verschillende zintuigen “aan zet”. Gebruikt, je gaat kijken, ruiken, horen en proeven.

Wat je het meest opvalt kun je gebruiken voor jezelf. Wat doet het met je? Hoe voel je je daarbij en wat betekend de natuur die je ziet nu voor jezelf, je eigen verhaal. Heeft het raakvlakken?

Door dit te doen wordt de wandeling een “mindfulle” aangelegenheid. Je richt je aandacht weg van je dagelijkse dingen en ontspant. Deze rust kun je altijd weer opzoeken als je daar behoefde aan hebt.

  • We wandelen in kleine groepjes of alleen als je daar behoefde aan hebt.
  • Plaats: Duin & bos in Egmond Binnen
  • Data: zondag 7 oktober 10.00 tot 13.00 en op aanvraag
  • Deelname: 27,50 p.p. incl. thee

Opgeven:

Uw (voor & achter) naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht/ vermeld hier welke datum, wandeling/ workshop je wilt meedoen