Bananenbrood:

Super gezond als tussendoortje, lunch of bij de thee met al die bananen en gezonde ingrediënten! Bananenbrood is eigenlijk een soort cake maar door de gezonde ingrediënten en de hoeveelheid langzame koolhydraten kan je het als brood vervanging eten. Het bevat natuurlijke fruitsuikers (fructose) van de banaan en een paar eetlepels palmbloesem suiker welke ook onder fruitsuiker vallen. Verder vezels, eiwitten en vet en het is een aardige energie bommetje waar je wel weer een tijdje verder komt.

  • ·        200 gram speltbloem (gewone bloem kan ook)
  • ·        90 gram havermout
  • ·        95 gram boter of kokosboter (zacht)
  • ·        4 eetlepels palmbloesem suiker
  • ·        4 eieren
  • ·        6 bananen
  • ·        1 theelepel (vol) bakpoeder bicarbonaat
  • ·        snufje zout
  • ·        75 gram dadels klein gesneden
  • ·        75 gram rozijnen
  • ·        75 gram fijngehakte noten en zaden naar keuze
  • ·        handje vol aromatische kruiden zoals: munt, citroenmelisse, lavendel, robertskruid

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Verwijder de schil van de bananen, doe de bananen in een brede kom en prak de bananen bijvoorbeeld met een aardappelstamper. Doe de zachte boter bij de bananen en meng goed. Doe dan alle andere ingrediënten bij de bananen in de kom en meng alles met de mixer goed door elkaar. Vet vervolgens een cakevorm in, of bekleed met bakpapier en schep het beslag in de cakevorm. Zet de bananen cake voor circa 60 minuten in de oven. Na ongeveer 50/60 minuten is je cake mooi bruin geworden. Het kan zijn dat wanneer je met een sate-prikker in de cake steekt, de cake misschien nog niet gaar lijkt (door de zachte banaan in de cake). Maar als hij bruin is haal hem er toch maar uit. Laat de cake buiten de oven afkoelen, de cake wordt dan vanzelf wat steviger. Deze is eigenlijk de tweede dag lekkerder, als je zo lang kan wachten natuurlijk.

 

2 gedachten over “Bananenbrood:”

Geef een reactie