Kruidenwandeling & workshop smudge maken

Zaterdag middag 21 september maken we een kruidenwandeling door het mooie duin en bos gebied van Bakkum.

We gaan op zoek naar de dan groeiende eetbare en/of geneeskrachtige wilde planten met natuur en wildplukgids Patty Vegt. De mens eet sinds zijn bestaan uit de natuur en gebruikt vele kruiden als medicijn. Onderweg krijg je uitleg over de toepassingen van de verschillende wilde planten.
We gaan in het bijzonder op zoek naar geurende kruiden, deze kruiden bevatten vaak veel etherische olie en zijn zeer geschikt om te gebruiken als rookbundel ook wel smudge genoemd. We verzamelen tijdens de wandeling verschillende kruiden en maken er dan bij Tanja Koet in Bakkum een paar mooie smudge bundels van. Hier komt je ook alles te weten over het gebruik van geur en rookkruiden.

Traditie:
Een smudge stick is een bundel gedroogde kruiden dicht op elkaar gebonden  door een natuurlijk materiaal of touw zoals hennep of katoen. Je brand de gedroogde bundel en verspreid de rook met een smudge veer.
Smudge sticks of te wel “kruidenbundels” of lossen kruiden worden al sinds eeuwen gebruikt om te branden, tijdens rituelen, om huizen en ruimtes te reinigen, om te vieren, tegen ongedierte en ziektes, bij meditatie of om zegeningen kracht bij te zetten.

• Zaterdag 21 september start 13.00 voor Johannas hof Castricum aan Zee, denk om je/een duinkaart!
• Wandeling en workshop smudge maken bijdrage 24,50 (incl. smudge stick én smudge veer!)
• Met koffie/ thee met wat kruidenlekkers erbij
• Opgeven verplicht via: info@casanatura.nl  of art_of_tako@hotmail.com

Geef een reactie