Online Kruiden & Wildpluk cursus “Het jaar rond!”

Op een makkelijke en leuke manier meer kennis over het gebruik van geneeskrachtige kruiden & eetbare wilde planten?!

Met deze schriftelijke cursus je elke maand met de seizoenen mee nieuwe eetbare wilde planten, kruiden, struiken en bomen kennen. Welke kruiden je op dat moment in de natuur kan vinden, kunt oogsten, hoe je ze  geneeskrachtig kunt gebruiken en wat je er mee kunt koken! Met een paar kruiden per dag kun je je voeding en daarmee je lichaam gezonder en sterker maken!

“Kennis van de natuur is liefde voor de natuur”!  Hoe super-wonderlijk zit onze natuur in elkaar en hoe gul is zij in haar overvloed, en hoe belangrijk is zij voor ons! Als je daar kennis van neemt kan het niet anders dan dat je anders naar de natuur gaat kijken en “liefs uit de natuur”, wordt “liefde voor de natuur”!!

De online kruiden & wildplukcursus “het jaar rond” Is een kruiden, wildpluk en natuur cursus die bestaat uit elke maand een schriftelijk deel die, als je deze elke maand in een map bewaard, aan het einde van het jaar een mooi boek vormt welke je altijd weer kunt nalezen en aantekeningen bij kunt maken. En (bij de complete cursus) elke maand (10 x per jaar) een praktijk deel die bestaat uit wandelen in de natuur, koken in de natuur of een workshops! De cursus is zeer praktijk gericht, je gaat er zelf op uit!

 • Eetbare wilde planten
 • Elke maand nieuwe recepten
 • Geneeskrachtige en EHBO kruiden
 • Geur/ rook/ smudge kruiden
 • Kruidenmiddelen, tinctuur, kruidenolie, infuus en zalf
 • Natuurlijke lichaam verzorging
 • Zaden, noten en wortels
 • Zaaien, stekken en planten
 • Zeep & Sop voor huishoudelijk gebruik
 • Kruiden voor thee en theemixen maken
 • Natuur beleving, mens en natuur

Bij de complete jaarcursus: Elke maand (10 x p. jaar) een wandeling, workshop of andere gezamenlijke activiteit! En je krijg een kruidenpakket toegestuurd.

 1. Online cursus: Deze kruidencursus is een online “e-learning” cursus wat betekend dat je de cursus delen elke maand met teksten in PDF krijg toegestuurd per mail. Elke maand krijg je nieuwe informatie over wat er nu in de natuur is. Er is altijd een: ‘’kruid van de maand’ waar we dieper op in gaan, met dit kruid kun je je verbinden. De cursus is praktijk gericht. Alle informatie die er is over deze plant wordt verzameld en we gaan ook op zoek naar het kruid. Ruiken, proeven, thee of kompressen van maken. Kruidenolie of laten drogen, inhoud stoffen onderzoeken. Dit kruid zal je niet meer vergeten! Er zitten ook opdrachten bij, deze stuur je per mail weer in, als dat nodig is. Maar tevens staan de teksten online in een omgeving waar je kunt inloggen op deze website. Ook krijg je toegang tot de besloten Facebook groep waarin de onderwerpen worden besproken en waar je vragen kunt stellen. Hier kan je ook met andere cursisten tips en tricks uitwisselen. Alleen de schriftelijke cursus het jaar rond: per jaar, nu €147,50! (vanaf 2020 167.50).
 2. Complete cursus: Je kunt je opgeven voor de hele cursus, 12 maanden per jaar inclusief de wandelingen. Je betaalt dan maar 275,00 euro per jaar i.p.v. 300,00. Dit is inclusief een welkomst kruidenpakket!!

Woon je te ver weg, en /of wil je alleen de schriftelijk e-cursus:  1. online cursus “Kruiden & wildpluk “Het jaar rond” >>>
Wil je niet via de winkelmand aanmelden maar een factuur ontvangen? Stuur mij dan een mail: info@casanatura.nl

Meld je hier aan: 2. Complete cursus het jaar rond >>>

Geef een reactie